110. Yıldönümü: Mcc Bank, Finlandiya’ya yardım teklifinde bulundu | Mangaluru Haberleri

SurahiO

Member
Mangaluru: Mangalore Katolik Kooperatif Bankası Ltd’nin yüzüncü yıl dönümü kutlamaları vesilesiyle, kızlarının tedavi, yüksek öğrenim, konaklama ve evlilik masrafları için toplumun muhtaç ailelerine 15 lakh Rs tutarında mali yardım yapılacak.
“Halk arasında banka olarak bilinen MM Bankası, ayrıca olayı anmak için sınırlı süreli bir para yatırma teklifi sunacak. Banka başkanı Anil Lobo Perşembe günü burada gazetecilere verdiği demeçte, ‘yüzüncü yıl sonrası on yıllık sabit mevduat’ adı altında %7,6’lık bir faiz oranı sunuyor” dedi.
Lobo, 27 Kasım’da onuncu yıldönümünü kutlayacağını söyledi. Mangaluru ve Udupi Piskoposları – Master Rev. Peter Paul Saldanha ve En Rahip Gerald Isac Lobo – ve diğerleri bu vesileyle onurlandırılacak.
1912’de Hıristiyan topluluk lideri PFX Saldanha ve diğer benzer düşünen topluluk liderleri tarafından bölünmemiş Mangaluru’da kuruldu. Dakshina Kannadası MCC Bank’ın Dakshina Kannada ve Udupi bölgelerinde 16 şubesi bulunmaktadır. Banka, 31 Mart 2022’de 110 yıllık tarihinde ilk kez %1,6’lık bir NPA açıkladı. Bankanın net karı bir önceki yılki 5,97 crore’den 8,27 crore’ye yükseldi. Lobo, bankaların şu anda sadece iki ilçede bulunduğunu ve Hassan, Kodagu ve eyaletin diğer ilçelerinde şubeler açmayı planladığını da sözlerine ekledi.
Bunun dışında banka, öğrenci tasarruf hesaplarına %5 faiz vermekte ve kuyumcu, konut, otomobil ve eğitim kredilerini rekabetçi oranlarda kullandırmaktadır. Lobo, bankanın yüksek öğrenim için %8,75 faiz oranıyla kredi verdiğini söyledi.