2010 Jnaneswari Ekspresi trajedisi: Kalküta HC 11 sanığın kefaletini ödedi | Kalküta Haberleri

YeFu

Global Mod
Global Mod


KOLKATA: Kalküta Yüksek Mahkemesi Salı günü tutuklanan 11 kişiye şartlı kefaletle serbest bırakıldı. Jnaneswari Ekspresi raydan çıkma 2010 yılındaki olay.
Sanıklar, CBI tarafından yürütülen soruşturmayla bağlantılı olarak tutuklu yargılanıyorlardı. Geçen yıl Kasım ayında mahkeme altı zanlının kefaletle serbest bırakılmasına karar verdi.
Kefaletle serbest bırakılan 11 kişi arasında Bholanath Mahato, Ramu Mudi, Amiya Mahato, Mahanto Mahato, Sunil Mahato, Manoj Mahato, Laxmikanta Roy, Jaydeb Mahato, Manik Mahato, Jaladhar Mahato ve Khagen Mahato yer alıyor.
Adalet bölümü heyeti Debangshu Basak ve yargıç Shabbar Rashidi Salı günü zanlıların da temel haklara sahip olduğunu tespit etti. Yargılanmadan gözaltına alınamazlar. Sanıklar 10 yıldır cezaevinde.
2010 yılında 150 kişi öldü, 168 yolcu ve iki demiryolu çalışanı yaralandı. Jnaneswari Ekspresi West Midnapore yakınlarında raydan çıkma olayı.
Demiryolu Güvenliği Komiseri (CRS), kazanın rayların kurcalanmasından kaynaklandığını doğrulamış ve nedeni sabotaj olarak nitelendirmişti. Olay, bir Maoist grubun bölgede bir bandh çağırması üzerine meydana geldi. Olayla ilgili olarak Maoist grupla bağlantılı olduğuna inanılan çok sayıda kişi tutuklandı.