79 yaşında doktora derecesi, bu Bangladeşli akademisyen için yaş engeli yok | Mangaluru Haberleri

SurahiO

Member

MANGALURU: Bir iradenin olduğu yerde bir yol vardır, derler ve atasözünün ardındaki gerçeği anlamak için bu yetmiş yaşındakinden başka bir yere bakmanıza gerek yok!
79 yaşında Prabhakar Kuppahalli onun aldı Doktora 41. yıllık toplantısında malzeme biliminde Mangalore Üniversitesi Çarşamba günü – yaşın kişinin bilgi arayışına engel olmadığına dair kesin inancını teyit ediyor.
Bengaluru’daki Dayananda Sagar Mühendislik Koleji’nde misafir öğretim üyesi olan ve kırk yılı aşkın bir öğretmenlik kariyeri olan Prabhakar, Mangalore Üniversitesi’ne bağlı aynı kolejden doktora programına kaydolmuştu. Kuppahalli, “Doktora derecemi almak benim uzun süredir devam eden hayalimdi” diyor.
Bunu ilk yıllarımda Amerika’da çalışırken planlasam da elverişsiz koşullar nedeniyle başarısız oldu. Ama 75 yaşıma geldiğimde denemeye karar verdim. 2017’de malzeme bilimi alanında doktora yapmak için kaydoldum ve beş yıl sonra nihayet hayalimi gerçekleştirdim” diyor eşi Pushpa Prabha ev hanımı ve oğlu BT uzmanı olan Prabhakar.
Rehberinin desteği olmadan doktorasının mümkün olmayacağını söyledi. R Keshavmurthyüniversitenin makine mühendisliği bölümünde profesör olan . Şu anda araştırma alanında lisans ve lisansüstü öğrencilere rehberlik eden Prabhakar, “Beni hayallerimin peşinden gitmeye iten Keshavmurthy idi” diyor.
1 Mart 1944’te doğdu, 1966’da IISc Bangalore’den mühendislik derecesini aldı. HTE Bombay ABD’ye taşınmadan önce birkaç yıllığına. 1976 yılında Pittsburgh Üniversitesi’nde yüksek lisansını tamamladı ve Hindistan’a dönmeden önce burada 15 yıl çalıştı.