Anti-alerjik ilaçlar, sıcaklık düşüşü kirliliği artırdıkça Kalküta’da raflardan uçuyor | Kalküta Haberleri

YeFu

Global Mod
Global Mod
KOLKATA: Son günlerde sıcaklığın düşmesi ve buna bağlı olarak hava kirliliğinin artmasıyla, Kalküta’daki eczanelerde anti-alerjik ilaçlar ve öksürük şurubu satışları önemli ölçüde arttı. Ancak son haftalarda antibiyotik satışları düştü.
“Anti-alerjik ilaçlar muson başlangıcında hep satış artışı görüyor. Ancak pandemi günlerinde biraz düşüktü. Ancak bu yıl anti-alerjik ilaçlara yüksek bir talep görüyoruz. Setirizin ve montelukast gibi antihistaminikler, Bengal Kimyacılar ve Eczacılar Derneği (BCDA) sekreteri Sajal Ganguly, doktorlar tarafından astımın önlenmesi ve hapşırma ve burun akıntısı gibi alerjik semptomların tedavisi için reçete edilen ilaçlar da yüksek talep görüyor” dedi.

yakalama1


Dhanwantary Pharma’dan Rajendra Khandelwal, “Etkilenenler arasında Kovid olanlar da var. Akciğer rahatsızlıklarından şikayet ediyorlar ve solunum ilaçlarının satışları patladı” diyor. Khandelwal, “Pek çok insan sabahları yürüyüşe çıkar ve akciğer enfeksiyonlarına karşı önlem alır. İnsanlar ayrıca boğaz ağrısını ve kaşıntıyı yatıştırmak için pastil ister” diye ekledi. Budesonid gibi inhalerler de artık çok popüler. Burun spreyleri de hızla raflardan kayboluyor.
Şehirdeki eczanelere göre, C vitamini tabletleri ve Ayurveda ürünleri gibi bağışıklık güçlendiricilere talep artmak istiyor. Chyawanprash şimdi ortaya çıkıyor. Dum Dum’daki Satyadeep Medical’den Debashis Pal, “Chyawanprash, mevsim dönüşünde her zaman bir talep artışı görür. Ancak bu yıl, tulsi ve diğer bitkiler gibi Ayurvedik içeriklerle zenginleştirilmiş yeşil çayda ani bir artışa tanık oluyoruz” dedi.
“Şaşırtıcı bir şekilde antibiyotik satışları dramatik bir şekilde düştü. Bugünlerde doktorlar çok fazla antibiyotik yazmıyor. Azitromisin, doktorlar tarafından en çok reçete edilen antibiyotiklerden biri. Hala talep olmasına rağmen doktorlar ihtiyatla reçete ediyor. Benzer şekilde, amoksisilin gibi antibiyotiklere de tanık olunuyor. satışların düşüşü” diyor Metro Pharma’dan Somnath Ghosh.
CMRI hastanesi göğüs hastalıkları müdürü Raja Dhar’a göre, “ters sıcaklık etkisinin” neden olduğu kirlilik, bu hastalık dalgasından birincil derecede sorumludur. “Kirlilik önemli bir faktör. Kışın zemine yakın kirli hava soğuk olduğu için yukarı çıkamaz. Bu nedenle kirleticiler yaklaşık 12 saat hava ile dolaşmak için soluma yüksekliğinde kalır ve kışın biz iken kolayca akciğerlere girer. , dikey sirkülasyon yerine, ters sıcaklık etkisi olan yatay sirkülasyonumuz var” diye açıkladı.
Kış, bir virüs dalgası, sıcaklık dalgalanmaları ve kirlilikte bir artış gördüğümüz karmaşık bir dönemdir. Ford hastanesi göğüs hastalıkları uzmanı Sushmita Roychhoudhury.