Batı Bengal: Antibiyotiklere Dirençli Hastaların %60’ı, Araştırmaya Göre | Kalküta Haberleri

YeFu

Global Mod
Global Mod
KOLKATA: Eyalet genelindeki devlet hastanelerindeki hastalardan toplanan örneklerin yaklaşık %60’ının yaygın antibiyotik spektrumuna dirençli olduğu gösterildi. Antimikrobiyal direnci (AMR) önleme çabalarının bir parçası olarak, eyalet sağlık bakanlığı, antibiyotik direnci ve patojenlerin tespiti için sonuçları analiz etmek amacıyla kan, idrar ve solunum yolu gibi örneklerden kültür verilerini toplayan bir yazılım uygulamıştır. AMR patojenler antibiyotikler gibi ilaçlara dirençli hale geldiğinde olur.
Yazılım, bölümün antibiyotik kullanımına ilişkin katı bir protokol oluşturmasını ve kültürdeki organizmaların belirli ilaçlara dirençli olup olmadığını öğrenmek için hasta örneklerinden kültür almanın önemini öngörmektedir. Bir hafta süren AMR gözlemi Perşembe günü sona ermiş olsa da yetkililer, programın Sağlık Bakanlığı’nın programına uygun olarak eyalette yıl boyunca süreceğini söyledi.
Üst düzey bir sağlık departmanı yetkilisi, “Bu tür 2.500 örneğin kültüre duyarlı raporunu analiz ederek başladık ve birincil bulgular bunların %60’ının yaygın olarak kullanılan antibiyotiklere karşı direnç geliştirdiğini söylüyor” dedi.
Kaynaklar, yazılım aracılığıyla büyütülen ve paylaşılan ilk 2.500 örneğin çoğunlukla 23 tıp fakültesinden ve bazı devlet hastanelerinden geldiğini söyledi. Yazılım sadece altı hafta önce çalışıyordu. Devlet tüm hastaneler için bir protokol ve kılavuz oluşturmadan önce, AMR’nin boyutunu belirlemek için daha fazla örnekten alınan kültür sonuçları kapsamlı bir şekilde analiz edilecektir.
Kültür örnekleri, YBÜ ve OPD’dekiler de dahil olmak üzere kapalı alanlardaki hastalardan rastgele toplandı. Bu programda, kültüre duyarlı araştırma tesisleri olan tüm hastanelerden bu tür numunelerden elde edilen tüm verileri yazılım üzerinde paylaşmaları istenir ve bu daha sonra kurumun çekirdek komitesi tarafından onaylanır. Swasthya Bhawan.
“Kamu ve özel hastanelerden çoklu ilaç direnci de dahil olmak üzere çok yüksek oranda ikinci ve üçüncü nesil direnç alıyoruz. AMR sessiz bir katildir. Piyasada sadece birkaç antibiyotik varken, doktorların bu durumu geliştiren hastalar için antibiyotikleri tükenecek” dedi. Uzmanlar, tarım ürünlerinin yetiştirilmesinde kullanılan böcek ilaçları ve böcek ilaçlarının yutulmasının yanı sıra, antibiyotiklerin yanlış kullanımının da direncin ana nedeni olduğunu söyledi. Sağlık yetkilileri, reçetesiz satılan ilaçların mevcudiyetine ek olarak, bazı doktorların gereksiz yere antibiyotik reçete ederek sorunu daha da artırdığını söyledi.
“Antibiyotikler genellikle antibiyotiklerin hiçbir rolü olmayan viral ateş vakalarında yanlış kullanılır. Covid-19 vakalarında ve dang humması için de bu tür istismarları gördük. Reçetesiz antibiyotik satışından ne pahasına olursa olsun kaçınılmalıdır. Antibiyotiğin doğru dozda ve doğru süre ile alınması da önemlidir” dedi. Bhaskar Narayan ChaudhuriPeerless Hastanesi’nde mikrobiyolog.
Kaynaklar, numunelerden yaygın olarak izole edilen bakterilerin Klebsil sp. ve Acinetobacter sp. , bunu takiben Pseudomonas sp. , Enterococcus sp. , Stafilokoklar sp. ve E. coli. Sağlık departmanı, AMR konusunda uzmanlardan oluşan bir komite oluşturdu ve üyeler, ilk bulguları ve ileriye dönük yolu tartışmak için Çarşamba günü Swasthya Bhawan’da bir araya geldi. “Eyaletimiz de dahil olmak üzere ülke genelinde antibiyotik kötüye kullanımı yaygın. Sahada hareket etmeliyiz. Bir büzücü antibiyotik reçete protokolü taslağını hazırlamaya başladık” dedi.