Batı Bengal: Atıkları Yakıta Dönüştürmek İçin Yüksek Sıcaklık Meşalesi | Kalküta Haberleri

YeFu

Global Mod
Global Mod
KOLKATA: tarafından geliştirilen düşük maliyetli, enerji verimli bir teknoloji Bhabha Atom Araştırma Merkezi herhangi bir atığı (belediyesel, tehlikeli ve hatta nükleer) yakabilen ve daha sonra üretmek için kullanılabilecek gazlar üretebilen elektrik artık her biri günde 100 ton atığı işleyebilen ticari yakma fırınları geliştirecek olan Kolkata merkezli bir şirkete devredildi.
Metalleri kesmek için kullanılan gazlı kesiciler gibi, teknoloji de atığı bombalayan yüksek enerjili parçacıklar üreten bir hava plazma torcu kullanır, onu iyonize bir duruma indirir ve geride bir miktar toz ve sentezlenmiş gaz – karbon monoksit ve nitrojen – bırakabilir. daha sonra metalleri kesmek için kullanılır. enerji üret.
Bilim adamları, 1 kg katı evsel atığın 0,6-7 kWh elektrik üretebileceğini söyledi. içeren tüm atıklar hidrokarbonlar plastik atık ve e-atık da dahil olmak üzere enerji üretimine yol açabilir.

Çevre dostu


Bilim adamları, 1 kg katı evsel atığın 0,6-7 kWh elektrik üretebileceğini söyledi.


850°C’nin altında yanan plastik, oldukça toksik ve kanserojen olan dioksin ve furanları açığa çıkarırken, daha yüksek bir sıcaklıkta yandığında bağları koparır ve geriye sadece az miktarda nötralize kül ve sentezlenmiş gaz bırakır. Bu süreçte 9 kg atık sadece 27 gr kül üretir.
“Gerekli olan, alt kısmında plazma alevleri olan bir oda kurmak. Bu alevler havayı alıyor ve onu 5.000°C’nin üzerinde veya güneşin yüzey sıcaklığından daha yüksek bir sıcaklık üretebilen plazma jetlerine veya ışınlarına dönüştürüyor.” • Atık malzemedeki tüm inorganik bağları kırmak için 1.300°C-1.800°C’nin biraz üzerinde sıcaklıklara ihtiyacımız var” dedi.
Ghorui, çevreye zarar veren zehirli atıklar ve plastikler de dahil olmak üzere atıkların işlenme şeklini değiştirebilen hava plazma gazlaştırıcı teknolojisinin geliştiricisidir.
Amerikan şirketi Westinghouse ayrıca 15 cm ışın uzunluğu ve 5.000 Kelvin sıcaklık üreten 250 kWh’lik bir plazma torcu geliştirirken, BARC’de geliştirilen plazma torcu yaklaşık 1,5 lakh Rs’ye mal olur, 35 kWh güç kullanır, bir ışın uzunluğu üretir. 60 cm ve 10.000 Kelvin’den daha yüksek bir sıcaklığa ulaşabilir.
“BARC tarafından geliştirilen el feneri, daha iyi ekonomide daha yüksek verimlilik elde etmek için daha düşük güç kullanır ve fosil tasarrufu sağlar. yakıtBARC Teknik Transfer ve İşbirliği Başkanı Amar Banerjee dedi.
BARC’ın sistemi günde 3,5 tona kadar taşıma yapabilmektedir. Teknolojinin transfer edildiği Kolkata merkezli Positoronics India şirketinin yöneticisi Shyama Prasad Manna, her biri günde 100 ton atığı işleyebilen yakma fırınları üretmeye çalışacaklarını söyledi.