Batı Bengal’de sanayi için mülk olarak satılacak 8.000 dönümlük devlet metruk arazisi | Kalküta Haberleri

YeFu

Global Mod
Global Mod


KOLKATA: Devlet, sanayi, ilgili iş ve gayrimenkul için 8.000 hektar kullanılmayan hükümet ve yarı devlet arazisi (kamu işletmelerinin bulunduğu arazi) belirledi, Baş Sekreter HK Dwivedi Çarşamba günü Batı Bengal Endüstriyel Teşvik Konseyi toplantısında bilgilendirildi. Arsaların, kiralık mülk yerine mülkiyet esasına göre verileceğini ve alıcıların izin için hükümete gelmesi gerekmeyeceğini de sözlerine ekledi.
Toplantıya başkanlık eden CM Mamata Banerjee, bunu “kazan-kazan” düzenlemesi olarak nitelendirdi. “Girişimciler artık projelerini planlamada daha fazla özgürlüğe sahip olacak ve hükümet iş yaratmaya odaklanmak için gelir elde edecek” dedi.
Baş sekreter, Batı Bengal Sınai Kalkınma Şirketi’nin Amritsar-Kolkata nakliye koridoruna yakın sanayi için 2.600 hektar hazır araziye sahip olduğunu söyledi. Tespit edilen diğer parseller arasında Durgapur Projects Ltd’de yatan 360 dönüm, Dhakeswari pamuk fabrikaları ve Purulia’daki Raghunathpur ve Hooghly’deki Dankuni’ye yayılmış beş ila 50 dönümlük birkaç küçük arazi.
WBIPC toplantısında konuşan Genel Sekreter HK Dwivedi, devlet arazilerinin özel mülkiyetten serbest mülkiyete geçiş yöntemindeki değişikliğin kabine tarafından onaylandığını ve Genel Kurul’da bir yasa tasarısının kabul edildiğini söyledi. Valiliğin onayını bekliyoruz” dedi.
CM Mamata Banerjee, endüstriyel koridorlar boyunca uzanan arsaların büyük istihdam potansiyeline sahip olduğuna dikkat çekti. “Hindistan hükümetinin tahminlerine göre, öngörülen istihdam yaratımı 41 lakh olacak” dedi.
Dwivedi, devletin Güney Bengal’deki Raghunathpur-Dankuni-Haldia-Tajpur koridoru (400 km), Dankuni-Kalyani koridoru (40 km) ve Dankuni-Kharagpur koridoru (160 km) olmak üzere üç endüstriyel koridorun gelişimini devralacağını söyledi. Kuzey Bengal’deki Darjeeling More-Cooch Behar koridoru (639 km).
CM, bakanlara Shashi Panja’ya sordu, Chandrima Bhattacharya ve Babul Supriyo, ortaya çıkan ekonomik faaliyetler hakkında insanları bilgilendirmek için bu uzantılar boyunca “ekonomik koridor alanı” reklam panoları asacak. “Bu en önemli öncelik. Sonuç istiyorum” dedi.
Banerjee ayrıca Batı Bengal Endüstriyel Teşvik Konseyi’ni belirli mahallelere ulaşmaya ve insanların ekonomik faaliyetler için özel arazilerinden vazgeçmeye istekli olup olmadıklarını keşfetmeye çağırdı. 4-5 sanayici getirin ama zorla arazi gaspı olmasın” dedi.
Bengal’deki MSME sektörünün muazzam genişlemesine dikkat çeken CM, “Bağımsızlık sonrası 49 MSME kümesinden şu anda 521 tane var. Devlet şu anda MSME sektöründe 1 lakh Rs’nin üzerinde kredilere tanık oluyor.”