Çiçekler de yenilebilir. Ancak çiftçiye, doğada toplayarak aslında kendinize zarar verebileceğinizi tavsiye ediyor

YeFu

Global Mod
Global Mod
Mesela kuzukulağı anımsatan taze, ekşi bir tadı sever misiniz? Sadece rengarenk begonya çiçeğinin tadına bakın. Kırmızı lale yapraklarının tadı hafif tatlı bir salataya benzerken, turpların tadı turuncu su teresi çiçeklerini veya mavi hodan çiçeklerini anımsatıyor. Bu bileşenlerin kullanılması yemeğe çekici bir görünüm kazandırmakla kalmaz, aynı zamanda tüketicilere sağlığı teşvik eden maddeler de sağlar.

Hana Neckářová saatlerce şifalı bitkiler ve yenilebilir çiçekler hakkında konuşabilirdi. Javorové aleja'daki Pelhřímov çiftliği tam bir çiçek açan yiyecek cennetidir. En hafif tabirle vazo için buket veya kutu için bitki satın alabilir, dekorasyon olarak bunlardan sıkıldığınızda çiçeklerini korkmadan yiyebilirsiniz.

Folyo bitkileriniz çiçek ve fidelerle dolu, dışarıda tarlalarınız ve çiçek tarhlarınız var. Burada yetiştirdiğiniz her şey gerçekten yenilebilir mi?
Burada sahip olduğumuz bitkiler elbette bahçeye, vazoya, dekorasyona da yöneliktir. Ama hepsi aynı şekilde yetiştiriliyor; yenebilsinler diye. İkinci olarak yenilebilir her çiçek aynı zamanda lezzetli değildir. Ancak bunların büyük bir kısmı zevkleriyle insanları kesinlikle hoş bir şekilde şaşırtacak, katma değerleri böyle.

Eflatun çiçekleri şekere koyarsanız ve ardından her şeyi elerseniz, orijinal, hoş kokulu bir tatlandırıcı elde edersiniz – örneğin kahve için.



Bu özel makaleyi okuyun iDNES Premium aboneliğiyle

FAVORİ

Ön ödeme

Aylık aboneliğe kıyasla 178 CZK tasarruf edersiniz



Ön ödeme

Aylık aboneliğe kıyasla 446 CZK tasarruf edersiniz




Bugün katılın ve şunları edinin:

  • iDNES.cz, Lidovky.cz ve Express.cz içeriğine sınırsız erişim
  • Tanınmış yazarlardan 50.000'in üzerinde premium makale
  • Okuyucuda gazete ve dergilerimize çevrimiçi ve ücretsiz erişim