‘Çocukları virüslerden korumak için yetişkinler dikkatli olmalı’ | Kalküta Haberleri

YeFu

Global Mod
Global Mod


KOLKATA: Bengal’deki ARI (akut solunum yolu enfeksiyonu) kurbanlarının çoğu – adenovirüs nedeniyle olanlar da dahil – evden zar zor çıkan bebekler. Bu gerçek, doktorların virüsü kendilerine çok daha ciddi bir biçimde geçiren ve genellikle ölümle sonuçlanan yetişkin akrabalarından ve büyük kardeşlerinden aldıkları sonucuna varmalarına neden oldu. Bu nedenle, bu bebekleri korumanın anahtarının, bazı Covid-19 koruma önlemlerini almaya geri dönmesi gereken yetişkinlerin elinde olduğunu söylüyorlar.
Doktorlar, ARI’nin daha büyük çocuklarda ve yetişkinlerde hafif bir enfeksiyona yol açabileceğini, ancak bebeğe geçtiklerinde bağışıklığı düşük olduğu için agresif hale gelebileceğini açıkladı.
Pazar gününe kadar, son haftalarda Kalküta’daki hastanelerde bir solunum yolu enfeksiyonu en az 37 genç hayatını kaybetti. Bunlardan 20’si bir yaşın altındaki bebeklerdi, geri kalanı iki ila dört yaş arasındaydı, iki büyük çocuk dışında – sekiz yaşında bir erkek ve 13 yaşında bir kız.
En az dokuz doğrulanmış adenoviral enfeksiyon vakası vardı. Kurbanlar arasında, aynı zamanda viral enfeksiyonun en genç kurbanı olan 22 yaşındaki bir kişi de vardı.
Pediatri yoğun bakım uzmanı, “Bu bebekler nadiren dışarıda olduğu için, ailedeki yetişkinler veya evde virüsü kapmış olan büyük kardeşler olmalı” dedi. Prabhas Prasun Giri ile Çocuk Sağlığı Enstitüsü Kalküta.
Semptomların değerlendirilmesi zor: Doktorlar
Pediatrik yoğun bakım uzmanı Prabhas Prasun Giri, 6 ila 12 aylık yaş grubunda enfeksiyon oranları ve şiddeti yüksek olduğu için zayiat oranının bunlar arasında daha yüksek olduğunu söyledi. “Ve bir bebek enfeksiyon kaptığında, semptomların değerlendirilmesi çok zordur çünkü başlangıçta annenin fark etmesi zor olan sinirlilik ve mide rahatsızlığı gibi belirtiler göstereceklerdir.
Hastalık ilerlemesi hızlı olabilir. Pediatri profesörü Mihir Sarkar, “Bu nedenle, ebeveynler bebekleri hastaneye götürene kadar enfeksiyon zaten agresif hale geldi ve kontrol edilmesini zorlaştırıyor” dedi. Tıp Fakültesi Hastanesi. Çocuk Doktoru Pallab Chatterjee, büyük olasılıkla yetişkinlerin virüsü eve götürüp savunmasız bebeklere bulaştırdığını kabul etti. “Bebeklerin hava yolları daha dardır. Herhangi bir iltihaplanma, hava yollarını daha da daraltacak ve hava akımına karşı direnci yaklaşık beş kat artıracaktır.
Çeşitli faktörlerden dolayı adeno da dahil olmak üzere herhangi bir solunum virüsüne karşı zaten hassastırlar. Birçoğu rutin bağışıklamayı tamamlamadı ve açık havada virüslere çok az maruz kalıyor. Bu nedenle, korunmaları yetişkinlerin elinde,” diyor hem Manipal Hastaneleri hem de Apollo Çok İhtisas Hastanesi ile bağlantılı olan Chatterjee.