Gurmeler şehrin kış yemeklerinden en iyi şekilde yararlanıyor | Kalküta Haberleri

YeFu

Global Mod
Global Mod


KOLKATA: Havada bir yudum var ve Kolkata vatandaşları sadece yün kazaklarına koşuşturmakla kalmıyor, aynı zamanda taze kış ikramları ve atıştırmalıklarıyla da ziyafet çekiyor. Joynagarer moa’dan gajar ka helva’ya ve nolen gur tatlılarından (hurma şekeri) gajak ve nehari, Kalkütalılar soğuğun tadını çıkarmak için bulaşıkları parlatır.
Üreticiler ve perakendeciler bu ürünlere olan talebin arttığını bildirdi. Jaggery veya şekerle hazırlanan – chikki, rewri, yer fıstığı gajağı, farklı çeşitleriyle pazarları doldurdu. Makar Sankranti. Burrabazar’daki Gajak patti, kış aylarında gajak uzmanları fıstık veya susam aromalı lezzetler almak için pazarlara akın ettiğinde canlanır. Gajak, yer fıstığı veya susamla yapılan bir kış atıştırmalığıdır ve kendine özgü tatlılığı ve gevrekliği ile popülerdir. “Gajaktan keyif almanın en iyi zamanı havanın çok soğuk olduğu zamandır. Bengal’de üretilmesine rağmen, çoğu Madhya Pradesh, Uttar Pradesh ve Bihar’dan geliyor. İnsanlar uzak yerlerden satın almak için geliyor” dedi. Manuel Şarma, Burrabazar’da bir gajak toptancısı. Anushree Ruia, bir alışveriş çılgınlığı sırasında “Her gün iki ila üç bar fıstıklı gazozu cilalarım” dedi.
Desi ghee kullanmakla ünlü Burrabazar’daki popüler bir tatlı dükkanı, son iki hafta içinde gajar ka helva satışlarını üçe katladı. Sahiplerden biri, “Satışlara Kasım ayının son haftasında başlıyoruz, ancak satışlar Noel’e kadar ılıktı. Havalar soğuyunca müşteriler helva almak için dükkânın önünde bekledi” dedi. Çoğu mahalledeki geleneksel tatlıcı dükkanlarında şeker satılır. College Street’teki popüler bir şeker markasının sahibi, “Diğer tüm çeşitler son iki hafta içinde arka planda kayboldu” diyor.
Özellikle Moas birçok alıcı bulmuş görünüyor. Moa hazırlamak hava durumuna bağlıdır. Aralık ayında işle ilgili endişelerimiz vardı. Joynagar Moa Nirmankari Derneği’nin eş sekreteri Ashok Malakar, “Son haftalardaki düşüş, üretimi artırmamıza ve talebi artırmamıza yardımcı oldu” dedi.
Kolkata: Havada bir yudum var ve Kalkütalılar sadece yün kazakları için değil, aynı zamanda taze kış ikramları ve atıştırmalıklarıyla da ziyafet çekiyor. Joynagarer moa’dan gajar ka helva’ya ve nolen gur tatlılarından (hurma şekeri) gajak ve nehari’ye, Kalkütalılar soğuğun tadını çıkarmak için bulaşıkları parlatır.
Üreticiler ve perakendeciler bu ürünlere olan talebin arttığını bildirdi. Jaggery veya şekerle hazırlanan – farklı çeşitlerde chikki, rewri, fıstık gajak, Makar Sankranti’den önce pazarları doldurdu. Burrabazar’daki Gajak patti, kış aylarında gajak uzmanları fıstık veya susam aromalı lezzetler almak için pazarlara akın ettiğinde canlanır. Gajak, yer fıstığı veya susamla yapılan bir kış atıştırmalığıdır ve kendine özgü tatlılığı ve gevrekliği ile popülerdir. “Gajaktan keyif almanın en iyi zamanı havanın çok soğuk olduğu zamandır. Bengal’de üretilmesine rağmen, çoğu Madhya Pradesh, Uttar Pradesh ve Bihar’dan geliyor. Burrabazar’da bir gajak toptancısı olan Manu Sharma, “İnsanlar onu satın almak için çok uzaklardan geliyor” diyor. Anushree Ruia, bir alışveriş çılgınlığı sırasında “Her gün iki ila üç bar fıstıklı gazozu cilalarım” dedi.
Desi ghee kullanmakla ünlü Burrabazar’daki popüler bir tatlı dükkanı, son iki hafta içinde gajar ka helva satışlarını üçe katladı. Sahiplerden biri, “Satışlara Kasım ayının son haftasında başlıyoruz, ancak satışlar Noel’e kadar ılıktı. Havalar soğuyunca müşteriler helva almak için dükkânın önünde bekledi” dedi. Çoğu mahalledeki geleneksel tatlıcı dükkanlarında şeker satılır. College Street’teki popüler bir şeker markasının sahibi, “Diğer tüm çeşitler son iki hafta içinde arka planda kayboldu” diyor.
Özellikle Moas birçok alıcı bulmuş görünüyor. Moa hazırlamak hava durumuna bağlıdır. Aralık ayında işle ilgili endişelerimiz vardı. Joynagar Moa Nirmankari Derneği’nin eş sekreteri Ashok Malakar, “Son haftalardaki düşüş, üretimi artırmamıza ve talebi artırmamıza yardımcı oldu” dedi.