Hindistan Cevizi Ağacına Tırmanma Eğitim Programına Talep Artıyor | Mangaluru Haberleri

SurahiO

Member


MANGALURU: Karnataka Veterinerlik, Hayvancılık ve Balıkçılık Bilimleri Üniversitesi (KVAFSU), Bidar ve ICAR- tarafından düzenlenen ‘Hindistan cevizi ağacının Dostları’ eğitim programı Krishi Vigyan Kendra (Ticaret Odası), Dakshina KannadasıHindistan Cevizi Geliştirme Kurulu’nun (CBD) desteğiyle, Bengaluru iyi bir yanıt kaydetti.
Programın 2020 yılında yeniden başlatılmasının ardından bu yıl, her biri 20 kişilik dört grup halinde ilk kez eğitim verilecek. 2020 yılında bir sınıftan, geçen yıl iki sınıfa eğitim verildi.
Dr. Rashmi R, Bilim Adamı, Bahçıvanlık ICAR-Krishi Vigyan Kendra (KVK), Dakshina Kannada, ilk partinin Pazartesi günü açılışının yapılacağını söyledi. ACP (Trafik) Şubesi Geetha Kulkarni, alanında uzman eğitmenlerin 20 kişiye sahada eğitim vereceği bir haftalık eğitim programını açacak. Kıdemli Bilim İnsanı ve Ticaret Odası Başkanı TJ Ramesh, Dakshina Kannada başkanlık edecek ve CDB, Bengaluru Direktörü E Aravazhi katılacak
“Dakshina Kannada’da yaklaşık 31.000 hektarlık bir alanda hindistancevizi yetiştiriliyor. Birçok çiftlik areka fıstığı ekimine geçtiği için yıllar içinde hindistancevizi ekiminde hafif bir düşüş oldu. En büyük zorluk, bir kez olması gereken hindistancevizi hasadı için işgücü sıkıntısı. her 45 günde bir,” dedi Rashmi.
“Eğitim verilen insanların çoğu köylerinde iyi durumda ve başkalarını da eğitti. Amaç, 20 ila 30 yaşları arasındaki gençleri eğitmek ve eğitimli işçilerin bir kısmı günde yaklaşık 120 ağaçtan hindistancevizi hasadı yapmaktır. Mesafeye bağlı olarak ağaç başına 50-100 Rs ücret alıyorlar. Geçmişte kadınlar eğitim görmüş olsa da pek çok kadın bunu meslek olarak edinmiyor. KVK, her grupta en az iki kadının olmasını sağlıyor” diyor.
2013-2014 yıllarında başlatılan ağaca tırmanma eğitim programı, işsiz gençlere istihdam sağlamak amacıyla 2020 yılında yeniden uygulamaya konulmuştur. Katılımcılar, hindistancevizi tırmanma teknikleri, hindistancevizi hasat operasyonları ve taç temizleme yönleri, püskürtme ve haşere kontrolü, tozlaşma ve hibridizasyon teknikleri, bitki koruma önlemleri, yumuşak yemiş, olgun hindistancevizi ve tohum yemişinin tanımlanması, liderlik kalitesinin ve iletişim becerilerinin geliştirilmesi, becerileri konularında eğitilirler. girişimciliği ve tasarruf ve tasarruf yönetimini geliştirmek için. Her katılımcıya yiyecek ve barınak ve bir hindistancevizi ağacı tırmanma makinesi verilir. Eğitim programının tamamlanmasının ardından katılımcılar ayrıca bir yıl boyunca 5 milyon Rs’ye kadar sigorta alacaklar” dedi.