Hindustan Park kafeleri samanı Kalkütalıların Park Street’e tercih ettiği şekilde yapıyor | Kalküta Haberleri

YeFu

Global Mod
Global Mod


KOLKATA: Buna tamamen tesadüf deyin, ancak Hindustan Park’ın etrafındaki yeşil kuşaklara dağılmış birçok popüler restoran şu anda üçüncü yıldönümlerini kutluyor, kasalar daha önce hiç olmadığı kadar çalıyor. Bu, üç yıllık varoluşlarının ikisinin pandemi tarafından “yenilmiş” olmasına rağmen.
Görünüşe göre herkes Hindustan Park, Southern Avenue ve Lake Road çevresindeki bu 2 km’lik yarıçapın bir parçası için yarışıyor gibi görünüyor; artık Z Kuşağı, hem Y kuşağı hem de yaşlılar için rahat bir fincan çay veya yemek için gidilecek yer olarak belirlendi. , olan bitene ve mirasa sessiz havaları tercih etmek Park Caddesi.
Pazarlığa, Roastery Coffee House’un kurucu sahibi Nishant Sinha ve sahibi Nikhil Chawla gibi bazı F&B oyuncuları Marbella’nın ve Poach, Rajroop Bhaduri, sahibi, Café Drifter ve diğerleri.
Kalküta’daki üç yıllık yolculuklarını özetleyen Sinha, “Bazı tanınmış markalar, aynı zamanda, 2019’da, patlayan bir pazar senaryosunda burada başladı. Ardından pandemi geldi. Karantina sırasında kahve spesiyalitelerimiz ve mide dostu yiyeceklerimiz için çevrimiçi siparişler arttı ve ev yapımı bira üreticilerinin sayısı arttı. Kolkata’da artan talebi sezerek, Ocak ayında bağımsız bir kahve kavurma tesisi kurduk.”
Son beş yıl içinde Hindistan’da birkaç RCH şubesi kuran Sinha şunları ekledi: “Dalgalar arası kısıtlamalar ne zaman hafiflese, insanlar açık hava restoranımıza düz bir çizgi çiziyordu. Sağlıklı bir Roastery deneyimi olarak üstün yemek ve hizmet sunduğumuz için bunu seviyorlar.”
Marbella’sı da kısa süre önce üç yaşına giren Nikil Chawla hakkında: “Marbella’nın Hindustan Park’taki başarısı, bizi P562 Lake Road’da Poach adında başka bir restoran açmaya yöneltti.” “2019, Gariahat-Golpark bölgesinde arka arkaya restoranların açıldığı yılsa, 2022 bir milat yılıdır çünkü sadece pandemiden sağ çıkmadık, aynı zamanda ünlü yemek caddesi (Park Street) bir milat oldu. parasına bir şans ver”.
Middleton Row sakini dinamikleri ilk elden hissediyor. “Sadece Kolkata’nın güneyindeki bu lüks yerleşim bölgesinde yaşayan ilerici insanlar değil, aynı zamanda şehrin diğer bölgelerinden insanlar da tembel ve sessiz addalar için bu dinginliği tercih ediyor. Burada nargile yok, fazla alkol yok ve korna çalan araba yok. Yeterli güvenlik ve altyapı mevcuttur. Su basması olmadan pitter pıtırtısının tadını çıkarırsınız, ”dedi Chawla.
Girişimci Chandrika Banerjee, Lake Road’daki Ghosebari çimlerinde bir yer bulana kadar yemek festivali Afiyet olsun için dört ay bekledi. “Geçtiğimiz iki günün başarısı nedeniyle, yerel lokantalar ve bulut mutfaklar için düzenli partilere ev sahipliği yapacağız” dedi.
Café Drifter’den Bhaduri şunları söyledi: “Bu sessiz bölgede büyürken etrafta dolaşan insanlar gördüm, ancak o zamanlar burası o kadar heyecan verici değildi. Şimdi bizimki gibi beş yıldızlı yemekler sunan mütevazi restoranlar var.”