Jihlava meydanının batı tarafından arabalar geçmektedir ve pazar günleri buraya ücretsiz park edebilirsiniz.

YeFu

Global Mod
Global Mod
Belediye Başkanı Petr Ryška (ODS) habere ilişkin, “Ticaret Odası'ndaki iş adamlarının ve evlerine daha iyi ulaşmak isteyen bölge halkının talepleri doğrultusunda meydanı trafiğe açacağız” dedi.


Şehir, meydanın kalabalık Hradební caddesine giden bir kısayol haline gelmemesi ve merkezdeki trafikte orantısız bir artış yaşanmaması için açılış için kasıtlı olarak batı kısmını seçti.


“Trafiğe açılacak kavşakta araçların hızını düşüren yükseltilmiş geçiş alanları var. Bağlantı doğrudan olmadığından, bunun çoğunlukla yerel halk ve muhtemelen alt meydanı kuzeye doğru terk etmesi gereken ziyaretçiler tarafından bulunacağına inanıyoruz” diye ekledi belediye başkanı.


Yaya bölgesi, yeni kavşak ile Matky Boží Caddesi'nden Masarykovo náměstí'ye uzanan yaya yolunun kesiştiği noktada genişletilecek. Arabalar geçebilecek ancak sürücüler yavaşlayacak ve yayalara yol verecek.


Trafik hizmetinin yaya bölgesinin diğer tarafından çıkışı da daha kolay olacak, şehir Benešova Caddesi'nin Gustav Mahler Parkı çevresindeki kısmını, yani Věžní ve Dvořáková caddeleri arasındaki kısmını iki yönlü yapacak. Yaya bölgesini terk eden sürücüler artık Palackého Caddesi'nden geri dönmek zorunda kalmayacak, ancak Matka Boží'den Věžní ve Benešova üzerinden doğrudan Zverimex yakınındaki yoğun kavşağa çıkabilecekler.


Park ayarları



Paskalya'dan itibaren bölge sakinleri ve aboneler ayrıca günde iki saat turuncu (ziyaretçiler – editörün notu) modunda park edebilecekler – artık Pazartesi'den Cuma'ya sabah saat 8.00'e kadar ve öğleden sonra 4.00'e kadar buraya park edebilecekler. öğleden sonra. Şehir, özellikle merkezdeki çok yoğun otoparklara mavi sakin modunda yanıt veriyor.



Jihlava'da park etmek ne kadar kolay?

  • Hepiniz yoldaki mavi çizginin arkasına endişelenmeden park edebilirsiniz.
  • Otopark ücretini doğru ödeyebilmek için park edeceğiniz alanı ve modunu bilmeniz ve araç plaka numarasını doğru girmeniz önemlidir.
  • Otopark ücretini otopark makinesinden veya Easypark mobil uygulamasından ödeyebilirsiniz. Bileti makineden arabada bırakmanıza gerek yoktur.
  • Mor orta vadeli mod, daha uzun süre ayakta kalmak için en avantajlı olanıdır.
    Burada 13 saatlik otopark için en fazla elli kron ödeniyor.
Ayrıntıları bulabilirsiniz jihlava.cz/parkovani


Buna ek olarak, artık Pazar günleri ve resmi tatil günlerinde turuncu ve mor renkli otoparklara, yani Masaryk meydanına, Dukla sinemasının çevresine, Legionář caddesine veya belediye istasyonuna ücretsiz park etmek mümkün olacak.


“Pazar günleri bu otoparklarda yüzde 25 civarında doluluk kaydediyoruz. Dolayısıyla alanların dörtte üçü boş ve artık bunları ziyaretçilere ücretsiz park yeri olarak sunacağız” diye açıklıyor Ryška. Ona göre mavi (yerleşik) modda durum farklı. Belediye başkanı, “Pazar günleri bile en az yüzde 80 oranında dolu ve yerel halkın kapasitesini korumak adına ücretsiz park yeri mümkün değil” diye ekledi.


Ofislere, kültür kurumlarına ve spor tesislerine gelen ziyaretçiler artık mor modda iki saatlik ücretsiz park hakkına sahip olacak. Mor (orta vadeli) mod, yerel sakinlerin ve işletmelerin ihtiyaç duyduğundan daha fazla park alanının bulunduğu yerlerde geçerlidir. Şu anda, örneğin kültür merkezinin arkasında (bölge 03) veya Karolíny Světlá caddesindeki hokey sahasının yanında (bölge 04).


Belediye başkanı, “Buraya alışveriş, kültür, ofis veya spor için gelen ziyaretçilere ücretsiz kapasite sunacağız” dedi.


İki saat ücretsiz kullanım için park makinesinden veya EasyPark uygulamasından izin alınması gerekecek. Mor rejimin olduğu her bölgede 24 saatte bir iki saatliğine bir otoparka ücretsiz park imkanı sağlıyorlar. Teorik olarak sabah kültür merkezine iki saat ücretsiz park edip, akşam aynı arabayı iki saatliğine otogara gitmek mümkün olacak.