Kolkata: Sıcaklık artışı grip ve öksürük ile viral saldırıları tetikliyor | Kalküta Haberleri

YeFu

Global Mod
Global Mod
KOLKATA: Bir virüs dalgası ateş, inatçı öksürük, vücut ağrıları, ishal ve akciğer enfeksiyonu gibi Covid benzeri semptomlarla binlerce Kalkütalı’yı yere serdi.
Doktorlar, geçen haftaki ani sıcaklık dalgalanmalarının, iki hafta daha aktif kalabilecek virüsleri tetiklediğini söylüyor. Uzmanlar, Kovid ihtimali ortadan kalktıktan sonra birkaç kişiye virüs testi yapılacak olsa da, çoğu insanın yılın bu zamanında aktif hale gelen yaygın virüslerden etkilendiğini söylüyor. Bu sefer semptomlara ek olarak, doktorları antibiyotik reçete etmeye zorlayan inatçı bir öksürük vardı.

Yakalama (8)


Rinovirüs, insan metapneumovirüs, adenovirüs ve grip virüslerinde patlama yaşandığını söyleyen doktorlar, test yapılmadan virüsü teşhis etmenin zor olduğuna dikkat çekti. Çok azının Covid testinin pozitif çıktığını söylediler.
“Son iki haftadır hastanemizde tek bir kişinin testi pozitif çıkmasa da semptomlar bu kez Kovid’e yakın. Bazı çocuklarda Covid’e yakın semptomlar gösteren adenovirüs tespit edildi.
Bazı durumlarda akciğerleri işgal eder ve ciddileşebilir. Peerless Hospital’dan mikrobiyolog Bhaskar Narayan Chowdhury, “Diğerlerinin çoğu, dört ila beş gündür ateşe neden olan gergedan ve grip türlerinden etkilendi” dedi.
Önemli sayıda ateşli hasta, üst solunum yolu enfeksiyonu, Fortis Hastanesi dahiliye danışmanı dedi Joydeep Ghosh.
“Şiddetli öksürüğün eşlik ettiği ateş, şimdiye kadar en sık görülen semptomlar oldu. Ateş yerine, gitmeyi reddeden öksürük bizi antibiyotik yazmaya zorluyor. ilgili hastalar” dedi.
RN Tagore Uluslararası Kardiyak Bilimler Enstitüsü (RTIICS) yoğun bakım uzmanına göre, hafif ateş ve şiddetli öksürük bu sezon en yaygın semptomlar. sauren panja.
“Gergedan virüsü ve grip virüsünün varyantlarının neden olduğu üst solunum yolu enfeksiyonu, son bir haftada düzenli olarak vurdu. Sıcaklık dalgalanmaları virüslerin bu nedenle çoğalmasının bir nedeni. Rastgele antibiyotik kullanımı, ateş düştükten sonra hareket kaybına neden oldu, dedi Panya.
Dahiliye danışmanı Arindam Biswas, “Parasetamol ve gerekirse anti-alerjik ilaçlar kullanılmalı” dedi. Yetkili, bazı vakaların çok şiddetli olduğunu ve gribin mutasyona uğramış bir versiyonunu düşündürdüğünü de sözlerine ekledi. Panja’ya göre yaygın virüsler, üç ila beş gün içinde kaybolan benzer semptomlara neden oluyor.
65 yaş üstü ve 12 yaş altı bireyler viral hummadan muzdaripken bakteriyel enfeksiyonlara yatkındır. Çocuk doktoru, “İkincil bir enfeksiyon, erken tespit edilip antibiyotiklerle tedavi edilmediği takdirde tehlikeli olabilir. Birçok kişi, kriz dönemini atlatmak için hastaneye yatmak zorunda kaldı” dedi. Shantanu Ray.