Kolkata’da dikey bahçeler ve güneş panelleri ile kampüsler yeşilleniyor | Kalküta Haberleri

YeFu

Global Mod
Global Mod


KOLKATA: Şehirdeki birçok kampüs, kullanım sürelerini azaltmak için önlemler alıyor. karbon Ayakizi ve sürdürülebilir bir çevre için birkaç yeşil ve çevre dostu girişimin tanıtılması.
Bazı kolejler alternatif enerji kaynakları kullanırken, diğerleri dikey bahçeler inşa ediyor. Pek çok kolej ve üniversite kampüste plastik kullanımını yasaklarken, birçoğu da e-atıkları hükümet yönergelerinin zorunlu kıldığı yöntemlerle atmaya başladı.
Şehirdeki çeşitli kampüsler giderek daha fazla alternatif enerji biçimlerine geçiyor. Birçok kolej güneş panelleri kurdu, diğerleri ise onları kurma sürecinde.
St Xavier’s College Kolkata’nın Park Street kampüsünde zaten 100 KW’lık bir güneş enerjisi istasyonu var. Yaklaşık 10.000 metrekarelik bir teras üzerine kurulmuştur.
Surendranath College, 100 kW’lık bir güneş enerjisi tesisatı kurdu. Diğer birçok uygulamalı bilimler üniversitesi güneş panelleri kurdu.
Direktörü Tapan Kumar Poddar, “Sorumlu ve vicdanlı öğrenciler yetiştiren bir kurum olarak, iklim değişikliği ve küresel ısınma konularını ele almak bize düşüyor” dedi. Vivekananda Koleji.
JD Birla Institute, kampüste dikey bahçeler oluşturdu. Festivallerde çevreye duyarlı, çevre dostu ve biyolojik olarak parçalanabilen malzemeler kullanılır.
Maulana Azad Koleji ve Kalküta Üniversitesi elektronik atıkları devlet yönergelerine uygun olarak imha ediyor. Maulana Azad Koleji Müdürü Subhasis Dutta, “Çalışanlarımız ve öğrencilerimiz için çevreyle ilgili en iyi uygulamalar konusunda çeşitli bilinçlendirme oturumları da düzenliyoruz” dedi.
Bhawanipur Eğitim Derneği Koleji, kampüsteki plastiği jüt torbalarla değiştirdi. Başkan yardımcısı Miraj D Shah, “Su tasarrufu için ‘Jal se Jeevan’ adlı bir proje başlattık” dedi.
Cumhurbaşkanlığı Üniversitesi, kampüste plastik kullanımına son verdi.