LSD, yüksek yem maliyetleri Dk’da süt üretiminde düşüşe neden oluyor | Mangaluru Haberleri

SurahiO

Member
Mangalur: Dakshina Kannadası kooperatif. Süt Üreticileri Birliği, bir yıl içinde süt fazlası birliğinden açığa verdi. gibi sorunlar nodüler cilt hastalığı (LSD) çiftlik hayvanlarını etkilemek için süt üretimiÇiftçileri sürüye daha fazla inek katma konusunda isteksiz kılan artan yem maliyetleri, bu durumun gerekçelerinden bazılarıdır.

Dakshina Kannada süt üretimi


Birlik, günlük 60.000 kg’lık bir açıkla karşı karşıya kalırken, üretim geçen Ocak ayında günde 5.2 lakh kg ile zirve yaptı.
Birlik başkanı KP Sucharitha Shetty, LSD’nin süt kıtlığının nedenlerinden biri olmasına rağmen, hem halk hem de evlilikler ve diğer hayırlı faaliyetler ve tapınak kutlamaları nedeniyle artan talep gibi başka nedenlerin de olduğunu söyledi. Daha yüksek yem maliyetleri, çiftçileri daha fazla süt ineği beslemekten caydırıyor. “Özellikler, kaliteleri nedeniyle süt ve süzme peynir gibi süt ürünlerine olan talebin yanı sıra sendika tarafından üretilen tatlılara olan talebin arttığını gördü” dedi.
LSD’nin bir ineğin optimal süt üretimini vermesini engellediğini ve yarıya indirdiğini söyledi. İnek iyileşene kadar yaklaşık 2 aydır çiftçiler normal üretim alamıyor ve ilaç ve yem yatırımları çok fazla. Bölge, Aralık ayında 1.699 LSD vakası ve 32 ölüm bildirdi. 1.206 büyükbaş hayvana tedavi uygulandı.
Birliğin 1.4 lakh üyesi var ve 67.888 aktif. Mevcut alım, Ocak ayı ortalaması olan 5,2 lakh kg’a karşı günlük yaklaşık 4,66 lakh kg’dır. Sendika, açığı diğer sendikalardan almak için çaba sarf etse de, manca ve Hassan, Shetty sendikalardaki talebin de yüksek olması ve diğer sendikalar için para biriktirememeleri nedeniyle bunun da kuruduğunu söylüyor. Ayrıca sütün litresi 2 Rs nakliye maliyetimiz var, eğer başka sendikalardan alırsak bu bizim için kârsız hale geliyor” dedi.
Süt üretimindeki düşüşün bir başka nedeni de, işini kaybedenlerin veya bir WFH seçeneği elde edenlerin, ailelerine yardım etmek için veya sıfırdan başlayarak süt hayvancılığına yatırım yapmalarıdır. Covid durumu hafifledikçe ve çevrimdışı mod başladığında, çoğu işsiz kaldı veya ineklerini başkalarına sattı, bu da süt üretiminde düşüşe neden oldu. Covid sırasında Birlik günde 70.000 kg fazladan süt aldı.