Mangaluru: Mangaluru kadınları vahşi yaşam ve deniz korumada üstün | Mangaluru Haberleri

SurahiO

Member

MANGALURU: Bu kadın vahşi yaşam veterinerleri, bir veterinerin genellikle doldurduğu geleneksel rollerden uzaklaşarak, yaban hayatı yönetimi ve deniz yönetiminin zorluklarıyla başa çıkmada önemli bir rol oynamaya yöneldi.
Dr ile tanışın Meghana Pemmaya. Kısa bir süre önce 12 Şubat’ta bir leoparı kurtarmak için Kateel, Niddodi yakınlarındaki 7,5 metre derinliğindeki bir kuyuya gönderilen dart ve tüfekle bir kafese girdiğinde herkesi şaşırttı. İlginç bir şekilde, geçen ay Subrahmanya Sıradağları’ndaki Kadaba’da iki kişinin ölümüne neden olan dev çeteyi yakalamak için oluşturulan takip ekibindeki tek kadın da oydu.
O Chitte Pilli’nin bir üyesi, kocası Dr. Yashaswi Naravi ve diğer ekip üyeleri tarafından desteklenen Dr. Prithvi Salian ve Dr. Nafisa Kousar.
Ormanda fili takip etme deneyimini paylaşarak TOI’ye şunları söyledi: “Bu bizim ilk deneyimimizdi ve ana ekibin bunu nasıl yapacağını anlamasına yardımcı oldu. Takımın her zaman silahlı bir koruması vardı. Her takımda iki baş veteriner dışında deneyimli iz sürücü vardı. Heyecan verici bir deneyimdi.” Dr. Meghana sabah 6:30 civarında ormanlık alana ulaştı ve üç gün boyunca akşam geç saatlerde eve döndü.
Dr. 2016’dan beri yılanlar ve kuşlar da dahil olmak üzere vahşi yaşamı kurtarmak için çalışan Meghana, “Küçük kuşlarla uğraşmak, leopar gibi vahşi hayvanlarla karşılaştırıldığında çok daha zor. Onları vahşi doğada beslemek ve rehabilite etmek de büyük bir zorluk.”
Her şey denizlerin korunması için
Mangaluru’dan bir deniz koruma uzmanı olan Thejaswini Shettigar, Reef Watch Marine Conservation Karnataka’nın proje koordinatörüdür. Thejaswini, 2019’dan bu yana Karnataka sahilinde 210 denizde mahsur kalma vakasını tedavi etti ve bunlardan 21’i hayatta ve veteriner Dr. Suranjana Ganguli.
Limanlara ve plajlara yaptığı ziyaretlerin, çocukken deniz megafaunasını anlamasına yardımcı olduğunu söyledi. “Erkek egemen bir alan ve zorluklar çok ama kadınlar için hiçbir şey imkansız değil. Deniz memelileriyle uğraşmak farklı bir duygu” dedi.
Üstlendiği her davayla duygusal olarak bağlantılıdır. “Bir Olive Ridley deniz kaplumbağası olan ‘Olivia’ ile olan bağım çok özeldi. O benim ilk vakamdı ve onu 2020 yılında hayalet ağa yakalandıktan sonra yüzgeç yaralanması için tedavi etmiştik. Bana o kadar iyi tepki verdi ki, iyileştikten sonra onu okyanusa bıraktığımda gerçekten ağladım.
2021’de neredeyse iki hafta geçirdiğimiz yeşil deniz kaplumbağası için de durum aynıydı. O zamanlar tecrit dönemiydi ve hayvanlar için yiyecek bulmanın zorluklarını hatırlıyorum” dedi ve muazzam okyanuslardaki deniz yaşamını anladığını da sözlerine ekledi. zor ama büyüleyici.