M’lore Takımı uluslararası Jamboree için 15 metrelik bir uçurtma hazırlıyor | Mangaluru Haberleri

SurahiO

Member
Mangalur: Mangalore TakımıUçurtma avcılarından oluşan bir hobi grubu, 27 Aralık Çarşamba – 27 Aralık tarihleri arasında Moodbidri’deki Alva’nın Vidyagiri Kampüsü’nde gerçekleştirilecek olan Karnataka’daki Bharat İzcileri ve Rehberleri Uluslararası Kültürel Jamboree’si (BSG) için 15 metrelik geleneksel bir Hint uçurtması tasarladı.
Uçurtmanın boyaması Pazartesi günü kentteki Gökul Salonu’nda gerçekleştirildi. Broşür, kültürü ve geleneği de dahil olmak üzere Tulunadu’nun özünü vurgulayacaktır. Jamboree’nin 50.000 katılımcısı olması beklendiğinden, 16 fit genişliğinde ve şemsiye yapımında kullanılan bir kumaştan yapılmış 50 fitlik bir uçurtma yapmaya karar verdik. Mangalore Takımı uçurtmalarını genel olarak yırtılmaz naylondan, aplik işçiliği ile hazırlamaktadır. Ancak bu kez bütçe ve zaman kısıtlamaları nedeniyle resim yapmayı tercih ettik. Bu uçurtma eşsizdir ve Alva kampüsündeki bir binanın altıncı katına jamboreden sonra Anısına asılacağı garanti edilmiştir. uluslararası cümbüş Kampüste yapılıyor” dedi Dinesh Hola uçurtmayı kavramsallaştıran ve tasarlayan.
Bu projede uçurtma uçuranlardan ve sanatçılardan oluşan özel bir ekip çalıştı. Sanatçılar Dinesh Holla, Naveen Adkar, Sathish Rao, Anuradha, Bhavan PG, Sapna Noronha, Pranesh Kudroli, Dharini ve Preetham boyama ve renk şeması üzerinde çalıştılar. Teknik çalışma Sarvesh Rao tarafından gerçekleştirildi ve tarafından desteklendi. Arun Kumar. Dikiş Ravi Shetty Arasinamakki tarafından yapıldı ve bambu direkler Shekhar Poojary Shishila tarafından sağlandı. Avinash Bhide, Belthangady’de uçurtma dikmek için yer sağladı.
“Uluslararası festivallere katılarak geleneksel bir Hint uçurtması uçurmanın önemini anladık. BSG Bölgesi Baş Komiseri M Mohan Alva sanata çok önem verdiği için, Tulunadu temalı geleneksel Hint uçurtmasını sürdürmeye karar verdik” dedi.
Bu arada Team Mangalore’un uluslararası uçurtma festivallerinde ve yarışmalarda sunduğu tüm uçurtmalar, şenlikte sergilenecek. Yaklaşık 1.000 öğrencinin uçurtma uçurma atölyesine katıldığı şenliklerin son gününde öğrencilerin yaptığı tüm uçurtmalar yerleştirme sanatı olarak sergilenecek. Arun Kumar, öğrencilere 1.000 kit sağladı ve çubuklar Rajasthan’dan satın alındı. Holla, “Öğrencilerden öğrenecek çok şey olduğu için bu çalıştayı dört gözle bekliyoruz” dedi.