Noel ikramları kulüplerde, restoranlarda şenlik tabağına dönüyor | Kalküta Haberleri

YeFu

Global Mod
Global Mod
KOLKATA: Covid döneminde yok olan Noel yemeklerinin ayrılmaz bir parçası olan geleneksel Noel ikramları bu sezon geri dönüyor. Kızarmış hindi, elma sırlı jambon biftek, kızarmış ördek ve domuz eti gibi yemekler Kalküta’daki çeşitli restoran ve kulüplerin menüsüne geri döndü. Covid’den sonra ikramlarda canlanma ve restoranlarda ziyaretçi sayılarındaki artış, geleneğin canlanmasına yardımcı oldu.
Eyalet Hayvancılık Dairesi Genel Müdürü Gouri Shankar Koner, son iki yıldır yavaşlayan Türkiye arzının ivme kazandığını söyledi. “Pandemiye kadar devlet yılda 5-6 ton hindi üretiyordu. Bu yıl üretim çok daha yüksek. Kalküta ve Güney Bengal’deki restoran ve marketlerden hindi talepleri alıyoruz. Arzın artması talebi de artırdı” dedi.
Bengal Kulübü, iki yıl sonra Noel yemeği için bala batırılmış jambon ve kızarmış hindi servis edecek. “Noel öğle yemeği ve Yılbaşı partileri 2020’den beri iptal edilmek zorunda kaldı. Hindi ve jambon arzı da durma noktasına geldi. Bu yıl her şey normale döndü ve bildiğimiz tüm geleneksel yemekleri yeniden canlandırıyoruz. Kulüp Başkanı Dinyar Mucadum, “Stoklar pandemi öncesine göre daha iyi ve yılbaşında beş çeşit yemek yiyeceğiz” dedi.
Güney Bulvarı’ndaki Bölüm 2’de mantar soslu hindi nağmeleme, hindi rosto, kırmızı şarap soslu domuz rosto ve elma sırlı jambon biftek ve diğer birçok egzotik yemek servis edilmektedir. “Hindi ve domuz eti tedariki, pandemi öncesi yıllarda bile Noel’den önce yavaş olurdu. Bu yıl arzda ani bir zirve var gibi görünüyor. Kurucu ortak ve mal sahibi Shiladitya Chaudhury, “Birkaç tedarikçi bize ulaştı” diyor.
Tollygunge Club, Noel öğle yemeği için hindi ve domuz eti kızartması servis etmektedir. CEO Anil Mukherjee, “Geleneksel lezzetleri geri getiriyoruz” dedi. Waterloo Caddesi’ndeki Songhai, Noel’den Yeni Yıla kadar kızarmış tavuk servis etmektedir. İşletme sahibi Sudesh Poddar, “İnsanlar restoranlara akın ediyor ve bu kez çoğu, Noel Yeni Yılı döneminin keyfini restoranlarda çıkarmaya can atacak – bu son zamanlarda eksik olan bir şey,” dedi.
Calcutta Rowing Club, Noel öğle yemeği için ızgara Karayip tavuğu, mantar soslu dilimlenmiş rosto koyun eti ve safran soslu süzme peynirli biftek gibi çeşitli geleneksel yemekler servis etmektedir. “Son iki yıldır Noel yemeği ya da Yılbaşı yemeği yemedik. Bakan Chandan Roy Chowdhury, “Bu sefer geleneksel yemekleri canlandırdık ve birkaç tane ekledik” dedi.
Royal Calcutta Golf Club, iki yıl aradan sonra Noel yemeği için hindi servisi yapıyor. RCGC’den Titu Baweja, “Noel’de her zaman geleneksel yemeklere bağlı kalırız” diyor.