Paskalya bir dizi etkinliğe davet ediyor. Telč'te erkekler yerine kızlar şarkı söyleyecek

YeFu

Global Mod
Global Mod
Perntejn'in yukarısındaki Bystice Paskalya gezisi



Şehirlerde güzergahlar oldukça yaygındır. Ancak Bystica nad Perntejnem'de bu cazibe merkezini Paskalya sırasında halka sunmaya karar verdiler. Zübek'le Yolculuk olarak adlandırılan gezi 14 Nisan'a kadar sürecek, bu sayede tatiller arasında rotayı tamamlayamayanlar da keyif alabilecek.


Bireysel olarak durdurulan, ardından koleksiyoncuya liderlik eden maskot Zubk, şehrin merkezinde çeşitli yerlerde bulunabilir. Amfitiyatrodaki gibi samandan yapılan her şeyi, tymeter milkshake'i ve Paskalya yumurtasını kaçırmayın.


Belediye binası, çok başarılı kış versiyonunda olduğu gibi bahar tatillerini daha çekici hale getirmeye çalışıyor. Ancak kapsam farklı, kendimizi mekanla sınırlıyoruz ve konu ışık efektleriyle ilgili değil. Ancak ayrıntıları açıklamak istemiyoruz, Bystok belediye başkanı Martin Hork, nerede olduğumuzu kimin keşfetmesi gerektiğinin şaşırtıcı olduğunu söyledi.


Bireysel durakların listesi şehrin web sitesinden indirilebilir veya bilgi merkezinden alınabilir.


Beyefendi kadın Demiryolu faaliyete geçiyor



Ancak geçen sezon Moravské Budjovice ile Jemnice arasında trenle uçuldu. Kültürel anıtlar arasında yer alan, 1896'dan kalma demiryolu hattında Paskalya'dan itibaren 20 kilometreden az bir yürüyüş yapmanın keyfini çıkarabilirsiniz.


Motorlu araçlar daha sonra yıl sonuna kadar hafta sonları ve resmi tatil günlerinde yolcu taşıyacak.İnsanlar güzergahta Vysoiny toplu taşıma biletini de kullanabilecek.


Tel Bu yıl kızlar ve erkekler rolleri değiştirecek



Polonyalı folklor grubu Podjavoian'ın Paskalya ilahileri uzun yıllardır bir gelenek haline geldi. Hoi kostümler içinde ve öpücüklerle Teli'deki gruptan iki kişinin evlerini dolaşıyor.


Bu yıl farklı olacak. Bu aynı zamanda bir adımdır ve topluluğun geleneği olduğu gibi bu yıl oğlanların ve ikisinin rolleri değişiyor. Pazartesi günü iki kadın oğlanlarla birlikte oğlanları gençleştirmeye gidecek.


Birkaç yıl önce salgın bu geleneği bozdu. Kostümlü iki kişi sekiz yıl sonra kaçmaya başlar. Pazartesi sabahı Tele sokaklarında onları bulmak mümkün olacak.


Pelhimov Nefesle verilen bir bıyık vuruşu



Pelhim Müzesi'nde Paskalya'nın tamamına ilişkin bir kayıt tutuldu. Ayrıca pek çok tematik cazibe merkezi de sunuyorlar: örneğin ortanca yumurtasından yapılmış minyatür bir Paskalya yumurtasını veya tam tersine devekuşu yumurtasından bir örneği görebilirsiniz.


Akçaağaç ağacından yapılmış Paskalya yumurtasının benzersiz topuğuna kadar – 104 santimetre uzunluğunda ve dekorasyondan sonra köpek 60 kilo ağırlığındaydı. Ayrıca saçtan, hatta dişlilerden ve bıyıklardan örülmüş sekiz çubuktan veya mini dikişlerden oluşan ölçülemez saçaklara da maruz kalıyorsunuz.


Vysoina Anıtlar turist çekiyor



Kış tatilinin ardından Velk ptek'te Vysoin anıtı açılıyor. Nvtvnick sezonu örneğin Ledi nad Szavou ve Orlka nad Humpolce'deki kalede başlıyor. Orlit kalecileri, kaleye yürüyüş için soyguncuların ve soyguncuların karanlığını içeren, sonunda hayalperest için bir hazinenin bulunabileceği bir bulmaca oyunu hazırladılar.


Rotejn Kalesi uzun zamandır bölgenin en popüler turistik noktası olmuştur. Sıra dışı olanı bile hafta sonu ilk kez turist çekecek. Pazartesi de dahil olmak üzere Paskalya tatili boyunca açık olacak. Vali yardımcısı Roman Fabe, Nisan ayında yalnızca hafta sonu trafiğinin uygulanacağını ve Mayıs ayından itibaren Salı'dan Pazar gününe kadar açık olacağını söyledi. Bu nedenle Nvtvnkm, kalede konaklamayı yakındaki Rotejnsk obora Naun yolu boyunca yürüyüşle birleştirmenizi önerir. Kalenin önünden başlıyor ve parkuru iki buçuk kilometre uzunluğunda.


Rotejn'in yanı sıra Kmen kalesi de kendi bölgesidir. Ancak bu anıt, parkla birlikte yeniden yapılanma nedeniyle kapalı. Bu nedenle bu yıl Our Lady of Sorrows kilisesinin yakınında kültürel ve sosyal faaliyetler gerçekleştirilecek. Burada Noel sezonu bugün başladı ve tatil boyunca Paskalya gelenekleri karşılığında şapelde özel turlar düzenlenecek.


Almanlar sizi e nad Szavou'daki mülke davet edebilir, ancak yalnızca olağan turlar için değil, aynı zamanda mülkteki Paskalya etkinliği için de. 30'unda, diğer etkinliklerin yanı sıra bir fuar, yaratıcı atölye çalışmaları, atölye çalışmaları ve stil sergileri düzenlenecek.