Polis intiharı engelledi, ödüller aldı

YeFu

Global Mod
Global Mod
Martin Lapeš ve Moravské Budějovice Bölge Bölümü'nden iki üye polis devriyesi olan Jakub Mikoláš, 20 Haziran Cuma günü sabah sekiz yarısından önce orada evlerden birine çağrıldı.

Polis sözcüsü Dana črtková, “158. satırda alınan duyuru, evin arka bahçesinde birkaç bıçak kullanarak intihar etmeye çalışan bir adam olduğunu gösterdi.” Diyor.

Polis, duyuru alındıktan üç dakika sonra geldi. Mutfak bıçağını elinde tutan ve midesiyle tekrar tekrar bıçaklayan adam, bıçağı erteleme zorluğuyla koştu. Sözcü, “Polis memurlarından biri, bıçağın kavradığı, gitmesine izin vermeye çalıştığı adamı yakaladı. Diğer polis adamı daha fazla kendiliğinden suçlanacak, hatta bir devriye saldırması için tuttu.”

Fakat adam bıçağa izin vermek istemedi, polis onu sadece güçten çıkarmak zorunda kaldı. Sonra erkekler kelepçe koydu çünkü hala incinmeye çalışıyordu. Aynı zamanda, erkekler ilk yardım sağladılar ve kanamayı durdurmaya çalıştılar.

Aynı zamanda, kurtarıcıların gelişine kadar hayati işlevlerini kontrol ettiler. Třebíč hastanesinin acil alımı için tedavi için kıdemli tarafından nakledildiler. Polis sözcüsü Jana Kroutilová, Idnes.cz'ye verdiği demeçte, “Neyse ki yaralanma ciddi değildi.” Dedi.

Hızlı yanıtları ve ilk yardımları için her iki polis memuru, Vysočina bölgesi Miloš Trojánek Bölge Polis Müdürlüğü tarafından takdir edildi ve onlara cesaret ve kişisel cesaret ve disiplin ödülünü tezahür ettirmek için cam bir plak verdi.

Bu tür her toplantıda her zaman birinin hayatını kurtaran meslektaşlarını duyuyorum. Çoğunlukla herkesin yapacağı konusunda mütevazı bir ifade duyuyorum. Ancak bunun nedeni herkes bunu yapamayacağı için değil ”dedi. Ekibimizde böyle meslektaşlarımız olduğu için mutluyum. Bu polis memurları sadece Yaylalardaki Bölge Müdürlüğü'ne değil, Çek Cumhuriyeti'nin tüm polisine iyi bir isim veriyor ve genç meslektaşları için iyi bir örnektir. “