Şimdi Bengal’de Hepatit B & C Bildirimi Zorunlu Hastalıklar | Kalküta Haberleri

YeFu

Global Mod
Global Mod


KOLKATA: İleri evre karaciğer kanserinin habercisi olabilen hepatit B ve C enfeksiyonları Bengal’de bildirimi zorunlu hastalıklar haline geldi. Eyalet sağlık bakanlığı, eyaletteki her sağlık biriminin ve teşhis merkezinin iki viral enfeksiyon vakası alıp almadıklarını ve ne zaman kaptıklarını bildirmelerini gerektiren bir format paylaştı. Sağlık uzmanları bunu, etkilenenlerin erken tespiti, önlenmesi ve tıbbi müdahalesi için önemli bir adım olarak nitelendirdi.
Sağlık yetkililerine göre, Bengal’de hepatit B yaygınlığı %1 olan ulusal ortalamaya karşı %1,3 iken, ulusal ortalama olan %0,7’ye karşı hepatit B yaygınlığı %0,3’tür. Ancak sağlık uzmanları bu tahminin buzdağının sadece görünen kısmı olabileceğini söylüyor çünkü çoğu durumda enfeksiyon başlangıçta semptomsuz kalıyor ve çoğu erken aşamadaki tespit tesadüfi.
“Hem hepatit B hem de C, karaciğer kanserinin habercisi olabilir. B kontrol edilebilirken C tedavi edilebilir. Bu nedenle erken teşhis, tedavi edilebilirliğin değerlendirilmesi ve zamanında müdahale çok fark yaratabilir. İki viral enfeksiyonu tedavi etme hamlesi Bildirilebilecek olan yardımcı olacaktır” dedi Abhijit ChowdutyMezuniyet Sonrası Tıp Eğitimi ve Araştırma Enstitüsü’nde (IPGMER) hepatoloji şefi. Her iki enfeksiyon da kan transfüzyonu ve vücut sıvıları yoluyla bulaşabilir ve enfekte bir anne hepatit B’yi fetüse geçirebilir. 2021’de, salgın şiddetlenirken, eyalet hükümeti hepatit B ve C ile savaşmak için üç yüksek kaliteli eyalet sevk laboratuvarından oluşan bir ağ kurmuştu. En üstteki laboratuvar Kolkata’daki IPGMER’de bulunurken, diğer ikisi Burwdan Tıp Fakültesi ve Kuzey Bengal Tıp Fakültesi.
“Hepatit B ve C genellikle hastalık akut veya kronik hale geldiğinde görünür. Bu nedenle, şu anda sahip olduğumuz tahmin hafife alınmış olacaktır. Kalküta’dan başlayarak nüfus ve topluluk tarama projeleri oluşturma sürecindeyiz ve Malda Önleme ve müdahaleye yardımcı olabilecek daha sağlam veriler toplamak için” dedi. faz.
Chaudhuri, “Uzun vadede karaciğere zarar verebilir, siroza ve ardından kansere neden olabilirler” dedi. Eyalet hükümetinin hepatit B’ye karşı yeni doğan bebekler için halihazırda güçlü bir aşılama programı var. “Bu aşı doğumdan sonraki 24 saat içinde yapılmalıdır ve bu aşı, korunma amacıyla devlet hastanelerinde yapılmaktadır. Ebeveynler farkında olmalı ve bir çocuk doğduğunda bu aşıyı talep etmelidirler.” Sağlıktan Sorumlu Devlet Bakanı, özel veya kamu hastanesinde doğmuş” dedi. Narayan Swaroop Nigam.