Suçiçeği artışı ‘mevsim dışı’, uçuk vakaları hastaları terk ediyor, Kalküta’da doktorlar şaşkına döndü | Kalküta Haberleri

YeFu

Global Mod
Global Mod
KOLKATA: ‘Zamansız’ bir yayılma suçiçeği ve uçuk — her ikisi de varisella zoster virüsü – bu kış Kalküta’daki hastaları ve doktorları suskun bıraktı. Genellikle Şubat-Nisan döneminde suçiçeği vakalarının daha sık bildirildiği dönemdir. Ancak puanlar Aralık ortasından bu yana etkilendi.
Alışılmadık olmasına rağmen doktorlar, virüsün hava durumuna bağlı olmaması nedeniyle suçiçeğinin yılın herhangi bir zamanında yayılabileceğini söylediler. Bununla birlikte, suçiçeği atağından sonra kendini omurilik sinirine sessizce bağlayan uyuyan bir suçiçeği virüsünün neden olduğu herpes için belirli bir mevsim veya zaman dilimi yoktur. Bağışıklık azaldığında virüs aktif hale geliyor ve uçuk enfeksiyonu olarak kendini gösteriyor” dedi. RTIICS yoğun bakım uzmanı Sauren Panja. Üç aşaması vardır: preeruptif, akut ve kronik veya postherpetik nevralji.
Suçiçeği damlacık yoluyla bulaşırken, uçuk fiziksel temas yoluyla bulaşabilir.
Uzmanlar, virüse ilk maruz kalmanın her zaman su çiçeğine neden olması gerektiğine dikkat çekti, bu sefer birçok durumda olmadı. Bir dahiliyeci, “Bir kişi su çiçeği olur olmaz, bağışıklık geliştirir ve bu da ikinci bir saldırıyı önler. Bu nedenle, ikinci bir maruz kalma genellikle herpes’e yol açar. Ancak, hiç su çiçeği geçirmemiş birkaç uçuk hastası aldım” dedi. .
Daha önce, ilk saldırı ömür boyu bağışıklığı garanti ettiği için su çiçeğinin asla ikinci kez görülmeyeceğine inanılıyordu. Panja, “Ancak son yıllarda bu algı değişti ve sıklıkla ikinci ataklar rapor ediliyor. Ancak bunlar genellikle hafif oluyor” diyor.
Stajyer, bağışıklıkta genel bir düşüşün nedeni olabileceğini söyledi uyuşturucu danışmanı Arindam Biswas. “Kronik karaciğer hastalığı veya diyabet hastalarının bağışıklığın zayıflaması sonucu uçuğa yakalanması alışılmadık bir durum olmasa da, bu yıl virüse ilk maruz kaldıklarında etkilenen tamamen sağlıklı bireylerle karşılaştık. Suçiçeği vakaları daha çok ilkbaharda bildiriliyor. ama kışın ortasında bu kez birden arttı. Alışılmadık ama viral bir enfeksiyon olduğu için su çiçeği her an gelebilir” dedi.