Tolly Nullah: Tolly Nullah Çöp Dökülmesini Durdurmak İçin Köprüleri Çitle Çitledi | Kalküta Haberleri

YeFu

Global Mod
Global Mod


KOLKATA: Adi Ganga’da plastik ve diğer çöplerin atılmasını durdurmak için Tolly’s Nullah’ın karşısındaki 33 köprünün tamamında 3 metre yüksekliğinde demir bir çit olacak.
DL Khan Yolu üzerindeki Dhono Dhanye Setu’nun her iki tarafında çitler halihazırda yapım aşamasındadır. Bansdroni’deki Kalighat Köprüsü ve Kalitala Köprüsü’ndeki çitler geçen yıl tamamlandı. Tollygunge’deki Karunamoyee Köprüsü’ne ve Rash Behari Caddesi’ni birbirine bağlayan Chetla Merkez Yolu üzerindeki Shaheed Jatin Das Setu’ya bir ay önce bir çit yerleştirildi. Kalighat Köprüsü’ndeki çitler mavi ve beyaz renklerle boyanmıştır.
71 Nolu Koğuş Başkanı Bablu Singh, “Farklı bölgelerden insanların arabalarla geçip Adi Ganga’ya nesneleri – özellikle puja çiçeklerini – fırlattığı gözlemlendi, bu da izlenmesi çok zor” dedi. Singh, köprünün artık onlarca yıllık sorunu durdurabileceğini söyledi.
Geçen Kasım ayında demir çit, Adi Ganga’nın gençleştirilmesi için NGT’nin uzman komitesinin tavsiyelerinden biriydi. Komite, Kalküta Belediye Şirketi (KMC) ve Rajpur Sonarpur Belediyesi’ne, Adi Ganga’daki tüm köprülere insan boyunun üzerinde ağlar asmayı teklif etti.
“Bir ay önce Garia’daki Dhalua köprüsüne demir bir çit yerleştirdik. Çevreden atık toplamak için Tolly NullahRajpur-Sonarpur Belediyesi mühendisi Subhasish Basu, “Nehri geçen köprünün altına balık ağları gerdik” dedi. Bu önlem aynı zamanda uzman komitenin katı atıkların yüzmesini önleme tavsiyesinin bir parçasıdır.
Yeşil aktivist Subhas Datta, “Hala gözetimsiz bırakılan kirliliği kontrol altına almak için Tolly Nullah kıyısının her iki tarafına çitler koymayı önerdim” dedi.
Ulusal Yeşil MahkemeB Amit Sthalekar (Yargıç Üye) ve A Senthil Vel (Uzman Üye), geçen Kasım ayında halka açık bir duruşmada tavsiyenin zamanında uygulanmasını sağlamak için Devlet Kirliliği Kontrol Kurulundan (PCB) KMC dahil olmak üzere çeşitli kurumlar arasında koordinasyon sağlamasını istedi. Çevre aktivisti ve STK PUBLIC’in kurucusu ve başkanı Bonani Kakkar şunları söyledi: “Nehir kirliliğiyle mücadelede kitlesel eğitim çok önemli. Her yerde nasıl kafes olabilir?” Kakkar, köprülere bu kadar büyük çitler çekilmesinin sıkıntıyı sona erdirmeyeceğini düşünüyor.