Yarı tanrı adanmışları kıyı ötesindeki Daivaradhane uygulamasına karşı çıkıyor | Mangaluru Haberleri

SurahiO

Member
MANGALURU: Kıyı bölgelerinin yarı tanrıları olan Koragajja ve Guliga kattelerinin Bengaluru, Mysuru ve Hasan, ‘Kantara’ filminin gösterime girmesinden sonra buradaki daivaradhkaları ve onun adanmışlarını kızdırdı. Onlara göre bağlılık, hiçbir geleneğe bağlı kalmadan, sadece çabuk para kazanmak için ticari bir faaliyete dönüşmüştür.
Adanmışlar, varlıklarının yalnızca kıyı bölgeleri ve Kasaragod’un bazı bölümleriyle sınırlı olduğuna inanıyor. Chikkamagaluru’da da benzer kediler var ama kıyı bölgesinden buraya yerleşen insanlar tarafından gerekli ritüelleri takip ederek kurulmuş. Şimdi diğer semtlerde kedilerin patlamasına karşı çıkan birkaç sosyal medya paylaşımı viral oluyor.
“Yıllar boyunca, Tulunadu’nun yarı tanrılarına -Koragajja veya Guliga Daiva- bağlılık asla bir mesele değil, bir inançtı. Ancak, Mysuru, Mandya, Hassan, Kodagu ve Bengaluru gibi yerlerde bu tür kedilerin ortaya çıktığını fark ediyoruz. Bu kedileri kuranlar da Bhoota Kola yapmaya niyetlidir. Bu gelişmeye karşı çıkmamızın nedeni, halktan bağış olarak 1.000 Rs ile 10.000 Rs arasında değişen para toplamalarıdır. Daivaradhane Daivaradhane Okkotta üyesi Nitesh Kumar ve Daivaradhane’nin Instagram sayfa yöneticisi, tüm bu yıllar boyunca paranın müdahalesi olmadan basit kaldı” dedi. yapabileceklerini sözlerine ekledi. Buta Kola Bengaluru’da planlanan performans. “Genellikle Bhoota Kola bu tanrılar için yılda bir kez yapılır, ancak burada her ay düzenlemeyi planladıklarını fark ettik. Ayrıca, adanmışlardan posta veya kurye ile gönderilen ‘Koragajja Kariganda Prasada’dan yararlanmak için büyük meblağlar ödemelerini de istediler. Tüm bunlara bir son verilmeli” diyen Nitesh, insanları kayıtsız şartsız boykot etmeyi planladıklarını da sözlerine ekledi. Dakshina KannadasıBhoota Kola’yı gerçekleştirmek için başka bölgelere gidenler.
Bir Tulu folklor uzmanı olan Kadri Navaneeth Shetty, işe dönüşmediği sürece özverinin iyi olduğunu söylüyor. “Birkaç yıl önce Bhoota Kola veya nema, Udupi ve Dakshina Kannada’dan birçok yerleşimcinin yaşadığı Mumbai’de başladı. Uzun yıllardır uygulanmaktadır. Kola tüm ritüellere göre yapılırdı. Ancak ‘Kantaras’ filminin vizyona girmesinden sonra eyalet genelinde bu tür kedilerde bir artışa tanık oluyoruz. Biz bağlılığa ve herkesin adanan olabileceğine karşı değiliz, ancak tüm ritüelleri ve gelenekleri bir kenara atan ticarileşmeye karşıyız” dedi.