Ziyaretçi sayısındaki artış Kalküta’daki yemek mekanlarına şenlik getiriyor | Kalküta Haberleri

YeFu

Global Mod
Global Mod
KOLKATA: Tatil sezonu, Covid-19 salgını nedeniyle uzun süredir devam eden durgunluğun ardından müşteri sayısının artmasıyla, yemek sevgisiyle tanınan Kolkata’daki gıda ve gastronomi sektörüne biraz neşe verdi.
Noel yaklaşırken yemek yiyenler restoranların ve fırınların önünde saatlerce sıralanırken uzun kuyruklar geri geldi ve restoran işletmecileri, yeni bir Covid türünün korkusuna rağmen Yeni Yıl’ın farklı olmayacağını umuyor.
“175 koltuklu Peter Cat, Park Street’teki 180 koltuklu Mocambo ve yakınlarda yeni lanse edilen 150 koltuklu Peter Hu, 17 Aralık akşamından itibaren yemek seçenekleriyle dolup taştı ve trendin 1 Ocak’a kadar devam etmesini bekliyoruz.” ,” Nitin Kothari PTI’ye söyledi.
New Market’te 1929 yılına kadar uzanan tarihi bir restoranın yanı sıra şehirdeki yeni satış noktalarını işleten Aminia Restoranları, son günlerde satışlarda ve ziyaretçi sayısında önemli bir artış öngörüyor.
“Covid sonrası işler iyi görünüyor ve hepimiz Ocak 2023’e sarkacak olan bu yılki tatil sezonu için satışlarda yüzde 30-35’lik bir artış umuyoruz. Aslında, acele 2019’dakinden çok daha fazlaydı. Noel Aminina grubunun satış direktörü Azra Asher Ather,” dedi.
Geçtiğimiz iki yıl, Covid-19 salgını dünyayı sokaklardan uzak tuttuğu için nispeten sessiz Yeni Yıl ve Noel kutlamalarına sahne oldu.
Doğu Hindistan Oteller ve Restoranlar Derneği başkanı Sudesh Poddar, 23 Aralık’tan bu yana şehirdeki ve banliyölerdeki restoranları ziyaret edenlerin sayısının şimdiye kadar yüzde 20 arttığını söyledi.
“Ayrıca bu dönemde bar ve otellerdeki fine dining restoranlarında ortalama yüzde 20’lik satış artışı oldu. Bu deneyimi 1 Ocak 2023’e kadar devam ettirmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz.”
Aynı zamanda iki restoran-barın da sahibi olan Poddar, hükümetin kovid kaldırımlarıyla ilgili tavsiyesi olmadan, düzenli iç mekan temizliği ve personelden maske takmasını istemek gibi eski adımları izlediklerini söyledi.
Restoran işletmecileri, birkaç uluslararası yolcunun havaalanında pozitif test ettiğine dair son raporun ardından, müşterilerin yemek mekanlarına yaptığı ziyaretlerde düşüş eğilimi olmadığını söylediler. “Ama birçok müşteri maske takıyor.” Ekledi.
Dernek, şu anda şehirde ve yakın bölgelerde yaklaşık 400 gurme restoran olduğunu söyledi.
Oudh 1590 kaliteli yemek zincirini yöneten Shiladitya Choudhury, merkezi iş bölgesindeki trafik kısıtlamalarının Güney Kalküta ve banliyölerdeki satışları artırmaya yardımcı olduğunu söyledi.
“Polisin, öğle saatlerinden beri trafik kısıtlamalarının uygulandığı Park Caddesi’ni kordon altına alması sonucunda, genellikle Park Caddesi’ne giden kalabalığın bir kısmı diğer hareketli caddelere taşınarak birçok satış noktamızda artışa neden oldu.” Choudhury dedi.
Ancak, işler yeniden toparlansa bile iş gücünü maskeli tutacağı ve olağan önlemleri alacağı konusunda uyardı.