Acı biber yetiştiricisi, biberin portakaldan daha fazla vitamin içerdiğini söylüyor

YeFu

Global Mod
Global Mod
Şu anda, Chilli-seeds şirketi sadece tohumları değil aynı zamanda fideleri, kurutulmuş meyveleri, taze kökleri ve çok çeşitli baharatlı kuruyemişleri, tohumları vb. de sunmaktadır. Tom Peter'ın hayranları yaklaşık 2018'den beri Tom Peter'ı takip ediyor.


Ama yaklaşık iki yıl önce biberle ilgilenmeye başladım. Evde kendim için yetiştirdim ve ondan çeşitli soslar ve soslar yaptım. Sonra tadım odasına, arkadaşlarıma ve tanıdıklarıma baktım, Peter'ın tutuklanışını hatırladım. Baharatlı kreasyonları tüketicilerin beğenisini kazandı ve bu da onu daha fazla deney yapmaya motive etti.


Sözde maja daha sonra ilk resmi omka oldu ve adı ilk kez yazarın arkadaşları tarafından icat edildi. Bugün hala stoklarımızda mevcuttur. Petera, bunun çeşitli sebze türlerini, lahanayı, kırmızı biberi, şifalı otları ve diğer kökleri içeren, çok yönlü, evrensel bir ürün olduğunu söylüyor, ancak yıllar geçtikçe birçok başka ürünü de ekledi.


Bugün şirket, çeşitli tükürme derecelerinde yaklaşık on beş çeşit oem sunmaktadır. Ateşli lezzetlerin deneyimli ve deneyimli uzmanları ve tüketiciler de aralarında kendilerininkini bulacaklar; tek ihtiyaçları olan hafif bir biber kokusu.


Sriracha ve meyve aromalı omky tükürmek



Aromalı soslar, güller ve diğer yemekler için sriracha adı verilen fermente soya sosu en iyi şekilde kullanılır.



Biber tohumları

  • Chilli-semena şirketinin arkasında, eşi Luci ve 8, 6 ve 2 yaşlarındaki kızlarıyla birlikte yaşadığı, Tebsko'daki Moravskche Budjovice yakınlarındaki Jakubovlu Tom Petera'nın mülkü var.
  • Yolda şirket ağırlıklı olarak kırmızı biber tohumları satın aldı ve ürün yelpazesi yavaş yavaş büyüdü.
  • Bugün ayrıca çok çeşitli yemekler de sunulmaktadır: şiş turtaları ve ana malzemenin kırmızı biber olduğu fermente srira'nın yanı sıra çeşitli aromalı şiş sosları.
  • Çilek, armut, mangal, yelek, kayısı, çay, dova ve dal içebilirsiniz.
  • Tom Peter'ın biberleri doğrudan yumruk şeklinde veya atna adı verilen şekilde işlenir, örneğin soğan, dirhem meyve ve St. John's wort.
  • Müşteriler ayrıca www.chilli-semena.cz e-mağazasından bütün biberleri, füme tavukları, atıştırmalıkları ve diğer ürünleri satın alabilirler.


Bunları hazırlarken öncelikle biberlerin sütle birlikte öğütülmesi gerekir. Karışım daha sonra tuzlu su ile dökülür ve üreticinin talimatlarına göre karanlıkta oda sıcaklığında reaksiyona girmeye bırakılır; gelecekteki sriracha iki gün içinde fermente olmaya başlayacaktır.


Daha sonra Kvaen yaklaşık bin on bir gün sürer ve bu süre zarfında malzemenin düzenli olarak karıştırılması ve kontrol edilmesi gerekir.


Baskın bileşeninin pul biber olduğu bu soslar genellikle oldukça baharatlı olduğundan deneyimli aşçıların beğenisini kazanıyor. Peter, yemeği tatlandırmak için damla başına gerçekten çok küçük bir miktar bulunduğunu açıklıyor.


Malzemeler ve tat kombinasyonları ile deneyler için yer vardır ve biberlerin baskın içerik olmasının gerekmediği çeşitli tatlar geliştirilmiştir.


Müşteriler arasında popüler olanlar arasında armut, kayısı, ahududu, çilek, vestkov, hoino-bal vb. Tabii ki kırmızı biber onlardan kaybolmuyor; Bazı ürünler ortalama tükürük hokkası yiyen biri için gerçekten yeterliyken, diğerleri ise tam tersine sadece birazcık.


Biberli Hrukov krep için mükemmeldir



Örneğin et, peynirle yenebileceği gibi, tatlı yemeklerin tamamlayıcısı olarak bazı geleneksel olmayan yemeklerle de yenilebilirler.


Biz de kızlarımıza büyüsünler, tarz sahibi olsunlar diye gönülden bir kalp veriyoruz, onlar da çok beğeniyorlar. Bu sos, krepler, meyveli köfteler veya sadece tereyağlı bir gece için harikadır.


Kocam yeni tatlar geliştirdiğimde bana tavsiyelerde bulunmaya hazırdır. Daha önce iki tane tatma sms'i almıştım, ta ki acı biber gelene kadar. Malzemelerin bana uyumunu, tadını ne kadar sevdiğimi bu şekilde değerlendiriyorum. Burada tercihlerinize göre biber servis ediliyor. Şahsen ben şişkinliğin içinden geçmeyi başarabilirim, o zaman bu benim için çok fazla, diye anlatıyor kadın.


Ben de Tom Petera'yım, her ne kadar biberi çok sevse de, aşırı miktarda meyve tüketen, hatta onları yeme fırsatını bile değerlendiren türden biri olmasam da. Kurtarıcı, biberle ilgilendiğim için doğal olarak pek çok şey denedim ama aslında aşırılık aramıyorum, diyor.


Ve se ve seve ve yirmi dakika boyunca terle



Trinidad Moruga Scorpion Red çeşidinde biberin tamamını yemiş, resmi Scoville tükürük ölçeğine göre tükürük birimleri olan iki milyon dokuz bin SHU değerine sahip.


Oldukça yoğun bir deneyimdi. Ve se ve seve. Yürümek mi, uzanmak mı, yoksa gidip yediklerinizden kurtulmak mı gerektiğini bilmiyorsunuz. Yirmi dakika boyunca sadece terliyordum, deli gibi nefes alıyordum, bedenim bir şekilde dışarı çıkmaya çalışıyordu. Ve bu süre zarfında Peter'ın tecrübesi sayesinde tükürmeler giderek arttı.


Bu yüzden de ona göre biberi mümkün olduğu kadar çiğnemek gerekiyor. Kurtarıcı, eğer avcı onu bütün olarak yutmuş olsaydı, onu uzun, tembel bir çayırda ona verirdi, diyor ve şimdi acı biberi öldürmeye çalışmak istemediğini söylüyor.


2020 yılında, bu Trinidad Moruga Akrep Kırmızı biberlerinin tüm rengini, örneğin Çek rekortmeni Radim ehek'i sadece on dakika içinde tüketmeyi başardı. Bu aşırı biber yiyici daha sonra ilk olarak Tom Petera'nın yetiştirdiği meyveleri yedi.


Pepper X biber değil, bir silah



Şu anda dünyanın en sıcak acı biberi 2,2 milyon SHU değeriyle Carolina Reaper'dır. Geçen yıl bir Amerikalı, yaklaşık 2,6 milyon SHU verimi olan yeni ve lezzetli Pepper X çeşidiyle övündü. Ama onların yanına öylece geleceğini sanmıyorum. Diğeri, hatta gıdıklayıcısı, onu daha fazla dağıtmak istemediğine karar verdi. Belki onun için kırmızı biber bile değil, bir silahtır Peter'ım.


Öyleyse şu soru ortaya çıkıyor: Acı biber sevenler neden bu güçlü tükürük meyvesini tüketmek için dışarı çıkıyor, terliyor, kızarıyor ve yanıyor? Jakubovlu yetiştiriciye göre bir torba kırmızı biber çok sağlıklı bir üründür.


Daha fazla C vitamini alın, turuncu değil. Metabolizmayı hızlandır, kanser önleyici hücrelere sahip ol, Peter adını ver. Acı biber ayrıca dayanıklılık ve bağışıklık üzerinde olumlu etkiye sahiptir, kandaki kolesterol düzeyinin azaltılmasına yardımcı olur ve kan dolaşımını destekler. Tom Petera, bu nedenle çeşitli merhemlere de eklenen kapsaisin içerdiğini ekliyor.


Bir köpek yemek için ilk kez böyle bir tükürme ve biçim seçtiğinde, bu onun için hoştur.


Üreme mevsimi yağışlıdır, sıcaklık ve nem izlenir



Kökeni esas olarak Amerika, Meksika ve Hindistan'da olan biber yetiştirme süreci, biber tohumlarının özel bir alt tabakaya ekildiği Ocak ve Kasım aylarında Tom Peter içindir. Şehirde sıcaklığın 25 ve 28 santigrat derece sabit tutulması gerekiyor. Alt tabakanın kurumasına izin verilmemeli ancak ıslak da olmamalıdır.


Kurtarıcı, bitkinin dalını tüm çiçeklere naklediyor ve yaklaşık beş hafta sonra gübrelemeye başlıyorum diyor. Çiçeklenme döneminde biber türlerini birbirinden ayırması gerekir; kendi kendine yıkanırlar. Yani eğer işler birbirine biraz yakın olsaydı, o zaman anlaşılırdı. Petera, belirli bir mevsimde farklı bir türün büyümüş olabileceğini açıklıyor.


Ona göre kapalı bir evin pek bir önemi yok. Ancak şirketin belirli kurallara uyması ve tarımın merkezi kontrol ve test durumunun standartlarını karşılaması gerekiyor. Bunun için kontroller yapılıyor, numuneler alınıyor. Yani bu mevzuat kurallarına uymasaydık fidanları bile satamayacaktık, kahretsin.


Meyvelerin hasadı genellikle haziran ayında, sıcaklığa bağlı olarak kasım ayına denk gelir. Hasattan sonra kurutun, işleyin, tohumu bir sonraki sezona hazırlayın. Petera, bunun aslında tüm yıl boyunca yapılacak bir etkinlik olduğunu belirtiyor.


Bitkiler Jakubov'da kurulurken, camlar ve diğer ürünler yakındaki Moravské Budjovice'deki bir girişimci tarafından üretiliyor.


Ron yaklaşık iki bin bitki yetiştiriyor ancak bunların yaklaşık yarısı çöpe gidiyor. Öte yandan şirket ormangülü ve diğer ürünleri işleyerek bunu daha fazla tohum kaynağı olarak kullanıyor. Tohum satışı da Tom Petera'nın işlerinden biri, onlarla ilgili işi o başlattı. Şu anda teklifinde iki yüzün üzerinde biber türü yer alıyor; müşteriler bunları Jakubovsk şirketinin tohumlarından kendileri yetiştirebilirler.