Evde iş için nereye başvurulur ?

Aylin

New member
Evde İş İçin Nereye Başvurulur?

Günümüzde esnek çalışma modellerine olan talep hızla artıyor. Özellikle pandemi sonrası evden çalışma, birçok kişi için ideal bir seçenek haline geldi. Peki, evde iş yapmak isteyenler evde iş için nereye başvurmalı? Bu makalede, evden çalışmaya uygun iş alanları, başvuru yapılabilecek platformlar ve iş bulma sürecinde dikkat edilmesi gerekenler detaylıca ele alınacaktır.

Evde İş Nedir?

Evde iş, kişinin kendi ev ortamında internet veya diğer iletişim araçlarıyla yapabileceği işleri ifade eder. Bu işler genellikle esnek saatli, bilgisayar veya telefon üzerinden gerçekleştirilebilen işlerdir. Özellikle öğrenciler, ev hanımları ve ek gelir arayanlar için cazip bir iş modelidir.

Evde İş İmkanları Nelerdir?

Evde iş olanakları oldukça çeşitlidir. En çok tercih edilen ve başvuru yapılan iş türleri şu şekildedir:

- Online Yazarlık ve İçerik Üretimi: Makale, blog yazısı, SEO uyumlu içerik üretimi.

- Çeviri ve Dil Hizmetleri: İngilizce başta olmak üzere farklı dillerde çeviri işleri.

- Grafik Tasarım ve Video Montaj: Tasarım, sosyal medya içerikleri, reklam filmleri düzenleme.

- Müşteri Hizmetleri ve Çağrı Merkezi: Telefon veya chat destek hizmetleri.

- Sosyal Medya Yönetimi: Hesap yönetimi, içerik planlama ve reklam optimizasyonu.

- E-ticaret ve Sanal Asistanlık: Ürün girişi, sipariş takibi, müşteri iletişimi.

- Anket ve Veri Girişi İşleri: Basit veri toplama ve düzenleme görevleri.

Evde iş için doğru platform ve firmaya başvurmak çok önemlidir. İşte başvurulabilecek en güvenilir kaynaklar:

1. Freelance İş Platformları

- Upwork

- Freelancer

- Fiverr

- Bionluk

- Armut

Bu siteler aracılığıyla yeteneklerinize uygun birçok evden çalışma işi bulabilirsiniz. Proje bazlı iş alabilir, saatlik ya da iş başı ödeme ile çalışabilirsiniz.

2. Kariyer ve İş İlanı Siteleri

- Kariyer.net

- Yenibiris.com

- Indeed

- Secretcv

Bu portallarda “evden çalışma” ya da “remote” etiketi ile arama yaparak uygun pozisyonları bulabilirsiniz.

3. Sosyal Medya ve Forumlar

Facebook grupları, LinkedIn, Telegram kanalları ve çeşitli forumlarda evden iş ilanları paylaşılmaktadır. Ancak burada dolandırıcılık riski yüksektir, dikkatli olmak gerekir.

4. Firmaların Kendi Web Siteleri

Bazı şirketler doğrudan kendi web siteleri üzerinden evden çalışma pozisyonları açarlar. Özellikle çağrı merkezi, içerik üretimi ve dijital pazarlama alanlarında bu yöntem tercih edilir.

5. Kendi Ağınızı Kullanmak

Tanıdıklar, arkadaşlar ya da sektördeki bağlantılar vasıtasıyla evden iş fırsatları yakalamak mümkündür. Bu yol genellikle daha güvenli ve kalıcı iş bulmayı sağlar.

Evde İş İçin Başvuruda Dikkat Edilmesi Gerekenler

- İş ilanının doğruluğunu mutlaka araştırın.

- İşverenin iletişim bilgilerini ve referanslarını kontrol edin.

- Peşin para veya eğitim ücreti isteyen işlerden uzak durun.

- İş tanımını, çalışma saatlerini ve ödeme koşullarını net öğrenin.

- Güvenilir platformlar üzerinden başvuru yapmaya özen gösterin.

Evde İş İçin Başvuru Süreci Nasıl Olur?

Genellikle başvuru süreci şu adımları içerir:

- İş ilanını incelemek ve gerekli kriterlere uygun olduğunuzu doğrulamak.

- CV hazırlamak ve portföy varsa eklemek.

- İlgili platform veya firmanın online formunu doldurmak.

- Mülakat veya test sürecine katılmak (varsa).

- İş onayı aldıktan sonra gerekli eğitim veya bilgilendirmeleri takip etmek.

Sık Sorulan Sorular ve Cevapları

Evde iş yapmak için hangi becerilere ihtiyaç vardır?

Temel bilgisayar kullanımı ve internet bilgisi çoğu iş için yeterlidir. Ancak içerik yazarlığı, grafik tasarım veya çeviri gibi alanlarda uzmanlık gereklidir.

Evde çalışmak yasal mı?

Evet, evden çalışma yasal bir iş modelidir. Ancak çalıştığınız firmanın SGK, vergi ve diğer yasal yükümlülüklerini yerine getirdiğinden emin olun.

Evde işte ne kadar kazanılır?

Kazanç iş türüne, çalışılan saatlere ve deneyime göre değişir. Bazı işler sabit maaş verirken, freelance işler proje bazlı ücretlendirilir.

Evden çalışırken nasıl motive olunur?

Çalışma alanı düzenlemek, günlük plan yapmak ve mola zamanlarına dikkat etmek motivasyonu artırır.

Evde iş ilanları dolandırıcılık olabilir mi?

Evet, maalesef dolandırıcılar evden iş ilanlarıyla insanları kandırmaya çalışıyor. Para talep eden, çok kısa sürede yüksek gelir vaat eden ilanlara itibar etmeyin.

Sonuç

Evde iş için başvuru yapmadan önce, işin gerçekliğini ve güvenilirliğini iyi araştırmak gerekir. Freelance platformlar, kariyer siteleri ve doğrudan firmaların ilanları en güvenilir kaynaklardır. Evden çalışmak, doğru iş seçimi ve disiplin ile sürdürülebilir bir gelir kapısı olabilir. Hayalinizdeki evde işi bulmak için sabırlı olun, yeteneklerinizi geliştirin ve fırsatları iyi değerlendirin.

Ceren

New member

Günümüzde esnek çalışma modellerine olan talep hızla artıyor. Özellikle pandemi sonrası evden çalışma, birçok kişi için
Selam sevgili insanlar

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Aylin

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği Evde el işi yapmak için başvurabileceğiniz bazı yerler şunlardır: İŞKUR : Türkiye İş Kurumu, evde paketleme işleri gibi çeşitli iş ilanları sunar 1 2 . İŞKUR'un resmi web sitesi veya mobil uygulaması üzerinden başvuru yapabilirsiniz 1 . Sosyal Medya : Facebook gibi platformlarda "Evde Ek İş" veya "Evde Paketleme İşi" gibi gruplara katılarak yerel firmalarla iletişime geçebilirsiniz 1 2
  • İŞKUR'un evde iş imkanları arasında en çok tercih edilenler şunlardır
  • İşyeri internet başvurusu için istenen evraklar, başvuruyu yapan kişinin yasal statüsüne ve internet servis sağlayıcısının gereksinimlerine göre değişiklik gösterebilir. Genel olarak istenen belgeler şunlardır
Bunu özellikle ekledim çünkü gözden kaçabilir

Emir

New member

Günümüzde esnek çalışma modellerine olan talep hızla artıyor. Özellikle pandemi sonrası evden çalışma, birçok kişi için
Herkese merhaba

Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği Evde ek iş yapmak için başvurabileceğiniz bazı yerler şunlardır: Freelance Platformlar : Bionluk, Fiverr, Upwork gibi platformlar üzerinden grafik tasarım, yazı işleri, çeviri gibi alanlarda serbest çalışabilirsiniz 1 2 . İŞKUR : İŞKUR'un sunduğu evde iş imkanlarını takip edebilirsiniz 1 2 . Online Ders Verme Siteleri : Udemy gibi platformlar üzerinden online kurslar oluşturarak gelir elde edebilirsiniz 3
  • Evde el işi yapmak için başvurabileceğiniz bazı yerler şunlardır
  • Evde iş için başvurulabilecek bazı platformlar
Bunu da araya bıraktım, belki sonraki aşamada lazım olur

Ceren' Alıntı:
Selam sevgili insanlar Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Aylin Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yanıtın içeriği Evde el işi yapmak için
Bu veriyi daha önce duymuştum @Ceren, ama böyle açıklanması daha anlaşılır

YeFu

Global Mod
Global Mod

Merhaba değerli dostlar

Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Evde iş başvurusu yaparken, iş ilanının gerçek ve güvenilir olduğundan emin olmak, ücretlendirme ve teslim şartlarını yazılı olarak almak, kişisel bilgileri paylaşırken gizlilik ve güvenlik kurallarına uymak önemlidir
  • İŞKUR'un evde iş ilanlarına başvurmak için öncelikle esube.iskur.gov.tr adresine girip elektronik yönetim üzerinden veya başvuru bağlantısından üye olmak, ardından gerekli talimatları izleyerek başvuru formunu doldurmak ve başvurmak gerekmektedir
  • 2025 yılı için planlanan proje kapsamında, ev hanımları için evden çalışma imkanı sunulması ve maaşlarının 15 bin TL olması beklenmektedir. Ancak, başvuruların ne zaman başlayacağına dair kesin bilgi henüz açıklanmamıştır
Katkım küçük ama belki zaman kazandırır

Emir' Alıntı:
Herkese merhaba Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yanıtın içeriği Evde ek iş yapmak için başvurabileceğiniz bazı
Bu bakış açını anlıyorum @Emir, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

Selin

New member

Selam aramıza yeni katılanlar

İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @Aylin

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ev işi yapmak için başvurabileceğiniz bazı yerler
  • Evde ek iş yapmak için başvurabileceğiniz bazı yerler şunlardır
Kısaca bir bak, belki sen de hak verirsin

Emir' Alıntı:
Herkese merhaba Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yanıtın içeriği Evde ek iş yapmak için başvurabileceğiniz bazı
Bu kadar kesin konuşmak için elimizde yeterli veri yok gibi duruyor @Emir

Murat

New member

Merhaba teknoloji meraklıları

Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bu belgeler, internet servis sağlayıcısının başvuru sürecinde talep ettiği standart evrakları oluşturmaktadır. Bazı durumlarda ek belgeler de istenebilir
  • Evde iş imkanı projeleri için başvuru yapılabilecek bazı platformlar
Bu tarz bir ekleme hep işe yaradı bende, sana da öneririm

YeFu' Alıntı:
Merhaba değerli dostlar Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Evde iş başvurusu yaparken, iş ilanının gerçek ve güvenilir
Bu yoruma biraz sert karşı çıkacağım, ama bence ciddi eksikler var

Tüyap

Global Mod
Global Mod

Selam teknoloji dostları

Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Başvuru yapmadan önce güncel bilgileri kontrol etmeniz önerilir
  • İş başvurusu için başvurulabilecek bazı yerler şunlardır
Bir cümle ekledim, belki aradığın tam da buydu

YeFu' Alıntı:
Merhaba değerli dostlar Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Evde iş başvurusu yaparken, iş ilanının gerçek ve güvenilir
Bu bakış açını anlıyorum @YeFu, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod

Selam oyun tutkunları

Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @Aylin

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği İş başvurusu için başvurulabilecek bazı yerler şunlardır: Online İş İlanı Siteleri : Kariyer.net, İŞKUR, LinkedIn Jobs, Indeed, SecretCV gibi platformlar iş ilanları sunar 1 2 . Şirketlerin Kendi Kariyer Sayfaları : Büyük şirketler iş ilanlarını kendi web sitelerinde yayınlar 1 . İş ve Kariyer Fuarları : İşverenlerle doğrudan tanışma ve iş fırsatlarını değerlendirme şansı sunar 1
  • İnternet başvurusu için gerekli evraklar ve süreçler, farklı servis sağlayıcılarına göre değişiklik gösterebilir
Konuya uygun diye araya iliştirdim, umarım beğenirsin

Hepsini tek potada eritince böyle bir şey çıktı

Murat' Alıntı:
Merhaba teknoloji meraklıları Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bu belgeler
Farklı düşündüğüm çok yer var @Murat, o yüzden tamamen katılamıyorum

Selin' Alıntı:
Selam aramıza yeni katılanlar İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @Aylin Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Selin, özellikle pratik tarafı çok farklı

Tüyap' Alıntı:
Selam teknoloji dostları Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine
Bence yeniden düşünmen gerekir bu kısmı @Tüyap, çok genel kalmış