Jihlava'da zebra avlayan bir veteriner, border collie cinsi köpeklerin uçtuğunu, sürüngen üremesinin azaldığını söylüyor

YeFu

Global Mod
Global Mod
Frantiek Kostka olarak yirmi yıl boyunca boş bir cumartesi geçirmenin ne demek olduğunu bilmiyordu. Ayrıca tüm hastalar için mesai saatleri dışında da kullanılabilir. Yıllar önce kendi elleriyle toprağı tuğla tuğla inşa etti ve her alet için yavaş yavaş para ödemek zorunda kaldı.


Söyle bana, neden ilk etapta veterinerlik işine girmeye karar verdin?
Bana göre milyarlarca kişiden oluşan her şey etrafta dolaşıyordu, bu açıktı. İlk kitabım Agama'dan Raloka'ya okul öncesi dönemde almıştım. İki ablamı bana sormaları için rahatsız ettim. İçimin rahat olması için birinci dersten önce yürümeyi öğrenmem gerekiyordu. (gülümsemek) Başlangıçta zooloji okuyacağımı düşünmüştüm ama veterinerlik yolu daha da zorlaşmaya başladı.


Çocukluğunuzdan beri size bu ad veriliyor.
Stok bisiklette kuş yetiştirmeye başladım. Odayı doldurmak için kendi polenlerimi yaptım. Benim zamanımda yaklaşık elli puanım vardı. Lise seviyem olmasına rağmen girdiğim, sınavlara girilemeyen ziraat ve veterinerlik ortaokulunu takip ettim. Spor salonuna gitmemiş bir adam olarak işlerim yine kolay olmadı. Ama sonunda başardım, çünkü kendimi çocukluğumdan beri hayalini kurduğum alana adadım.


Sorayım: Tam olarak ne yetiştirdiniz?
Önemli olan PVC'yi asmaktır, bu küçük bir şeydir. Bunlar örneğin zebra ispinozları, kelebekler, amaranthlar ve benzeri kuş türleridir. Daha sonra arkadaşlarımızla birlikte tarım bisikletiyle belli bir miktara çıkardık. Çok güzel zamanlardı. (gülümsemek) Bugün bu tür bir yetiştirmeye sahip değilim çünkü kendinizi her gün buna adamak zorundasınız ve benim buna kapasitem yok. Ama gelecekte o rd'ye geçecektim. Şu anda evde tavuklarımız, bir köpeğimiz, bir kumrumuz, bir balığımız ve bir aksolotlumuz var. Ayrılmak istediğimde sorun olmuyor çünkü yardım eden çok iyi komşularımız var. (gülümsemek)


Şahsen doğruladığım gibi, muhtemelen tam bir ekrana sahipsiniz. Ayrıca hafta sonları da çalışıyorsunuz ve genellikle normal çalışma saatleri dışında telefonda konuşuyorsunuz. Kendinize zaman ayırıyor musunuz?
Onun takdirine göre, iki meslektaşı da buraya geldiğinden beri işler daha iyi hale geldi. Yakın zamana kadar altı gün boyunca işteydim ve sadece pazar günleri izinliydim. Yirmi yıl boyunca bu şekilde koştum ve bunun böyle sürmeyeceğini düşündüm. Cumartesi günleri görüşürüz. Hastalık, tatil zamanlarında bile zıplayın ve kendinize bir gün izin verin. Bu yüzden temsil ettiğim insanları seviyorum. Yeni bir avcının yeni enerji, yeni bilgi getirmesi güzeldir. Ancak bu meslek çok nadir görülen bir şeydir. İzin verilmeyen bir yaşam tarzıdır. Avcı başa çıkabilecek mi, yoksa biz kesemiyoruz. Ve uzun bir süre tam zamanlı çalışacağım ya da hiç çalışmayacağım. Her nasılsa pek iyi çalışmıyor.


Kolayca eğitilebilen popüler bir border collie türüdür, sağlıklı bir cinstir. Tam tersine sürüngenlerin üremesinde bir azalma söz konusu olup, hangilerinin ev koşullarında üremeye uygun, hangilerinin uygun olmadığı tartışmaları devam etmektedir.
Frantiek KostkaVeteriner


Bunlara ne ad veriliyor ve ofiste hangi spesifik hastalıkları tedavi ediyorsunuz?
Öncelikle köpeklere, horozlara ve atlara dönüştük. Sonra hem kuşlar hem de sürüngenler olmak üzere kemirgenler var. Tıpkı bir patoloğun, hatta adli tıp laboratuvarında olduğum gibi, doktorun muayenehanesi de benim işim. Bize göre Jihlava hayvanat bahçesi iş yerinde olunması gereken çok önemli ve profesyonel bir yer. Şimdi ofiste yemediğim köpeklerden bahsediyorsak bulaşıcı hastalıklarda artış oldu. Bu kışın ana köpeğidir. Köpek Öksürüğü Larenjiti ile aynı. Köpekler arasında çok inatçıdır. Aksi takdirde ne yapmalı, genellikle yakalanır. Alerji sezonu şu anda başlıyor, bu yüzden artık terlemeyin. momentum ve benzeri konularda da sorunlarımız var.


Peki ya diğer evcil hayvanlarda gözlemlenebilecek trendler var mı?
Urite. Ivav, bulldog, stafford terrier gibi dövüşçü ırkların trendini gördüm. Paradoksal olarak en değerli köpekler olduklarında bile. Gerçek şu ki, yükseltmenin kötü olduğu. Kolayca eğitilebilen popüler bir border collie türüdür, sağlıklı bir cinstir. Yalnızca gerçekten sağlıklı bireylerin dahil olduğu zorlu bir üreme seçimi vardır. Çeviklik tatbikatları olan iyi insanlar. Tam tersine sürüngenlerin üremesinde bir azalma söz konusu olup, hangilerinin ev koşullarında üremeye uygun, hangilerinin uygun olmadığı konusunda tartışmalar devam etmektedir.


Muayenehanenizi uzun bir aradan sonra mı açtınız?
Doksanlı yılların sonunda tekerleğe bindik. Durum o günlerden farklıydı. Bu bir değişim zamanıydı ama aynı zamanda büyük fırsatların da zamanıydı. O zamanlar bir veterinere neredeyse hiç yer yoktu ve gördüğüm tek kişi kendi muayenehanemdi. Eğitimim sırasında çok ucuza tuğla buldum ve doktor muayenehanesi yaptırmak amacıyla inşaat malzemesi verdim. Onunla vakit geçirmek için İngiltere'de bir gemideydim. Lisedeki sınıf arkadaşım, ardından nişanlım ve ben mezuniyetten hemen sonra 2000 yılında açtığımız bir muayenehane kurmaya başladık. Bugün bana çılgınca geliyor çünkü ondan başladık ama nasıl çalıştığına şaşırdım.


İşinizin en kolay kısmı nedir, tam tersine en zor kısmı nedir?
En kolay şey, işe gitmek zorunda olmamanızdır: bu iş kaportanın altındadır. (gülümsemek) Bu hem en kolayı hem de en zorudur. Bunu, insanların doktor muayenehanesine gidip iyi vakit geçirmeleri gibi algılıyorum ama içimde her zaman bir alçakgönüllülük ve keskinlik duygusu var. Çünkü bu izinde sürekli dikkat edilmesi gerekiyor. Bazen durum basittir ve her şey karmaşık hale gelebilir, bazen de durum karmaşıktır ama avcı değil hasta daha iyi sonuç verir. Bu yüzden dikkatli olmam gerektiğini hissediyorum.


Bize pratikten ilginç bir vakadan bahseder misiniz?
Zebraların Jihlavsk Hayvanat Bahçesi'nden kaçmasının üzerinden iki yıldan az zaman geçti. Çok lezzetliydi, hayvanat bahçesinde yedik. Bu durumun kendilerinin başına geldiğini söylemek için bizi aradılar. Bir meslektaşım tatile yeni çıkmıştı ama yine de içip yardım ediyordu. Başa çıkamadım. Zebralar iki gruba ayrıldığı için biz de ayrılmak zorunda kaldık, böylece her birimiz birinden sorumlu olacaktık. Ayrıca taşıma arabası alan gelecekteki bir meslektaşımızı da dahil ettik. Ve pratikte, ekipmanda başka türlü test edilemeyecek boşluklar keşfettik. Örneğin, uyuşturulmuş tomurcukları hatalı lehim lambalarıyla değiştirmek ve anesteziklerin dozunu dikkatli bir şekilde aşırı dozda vermek zorunda kaldık. Zebranın tek başına çöp kutusuna inmesine ihtiyacımız vardı. Natst, ve o uçuş sırasında at toynaklarını yakaladı ve zamanında gelmemiş gibi görünüyordu, dışarı döküldü ve tüm konuklar onu sağlığına kavuşturmak için dövdü. Yakalama ile ilgili tüm eylem yaklaşık bir saat sürdü.