Kule yıllardır savağı yeniden inşa etmeye hazırlanıyordu ancak sel sırasında yükselen sular nedeniyle onu alıp götürdü

YeFu

Global Mod
Global Mod
U Lutrina köprüsünün hemen yakınındaki savak uzun yıllardır hasar görüyor. Vnice belediye başkanı David Draho, kışın, Noel'den hemen önce çok yağmur yağdığını, beş gün önce suların yükseldiğini ve barajı da beraberinde getirdiğini açıklıyor.


Satışın sonsuz gecikmelere dayanmadığı ve daha hızlı ve kendi yöntemiyle kendi kendine halledildiği anlaşılıyor. Bu durum köy liderleri için birçok soruna ve endişeye neden oldu. Ve diğer şeylerin yanı sıra, tarihi köprünün üzerindeki nehir yatağını ayarlama girişimini de erteledi.


Bir yıl önce Belediye Başkanı Draho, Arazi ve Peyzaj Koruma Ajansı (AOPK) ile mutabakata vardığı riskli şehrin nasıl iyileştirilebileceğine dair bir öneri sunmuştu. Bu nehrin savunucuları, bent ile birlikte balık yürüyüşü veya balık yürüyüşü adı verilen bir alanın inşa edilmesi konusunda ısrar etti. İkincisinin, göç eden balıkların akıntının yukarısındaki ekeslere ulaşmasını sağlaması gerekiyordu.


Lapanka, Vysoin'deki en iyi korunmuş akarsulardan biridir ve çok çeşitli nadir ve nesli tükenmekte olan hayvanlara ev sahipliği yapar. Mümkün olduğu kadar fena kalması gerekiyor. Havlkov Brod'daki AOPK merkezinin başkanı Vclav Hlav, akıntıya karşı yüzen balıklar için barajın %100 bariyer olduğunu açıkladı.


Lapanka Çayı Avrupa'nın tanıdığı yöreler arasındadır. Natura 2000 programına dahil olan nehir, Poln'dan batıya ve Havlkov Brod'daki Szava'ya kadar kıvrımlı bir akarsudur. Koruma aynı zamanda Lutrin yakınındaki Lapanka'ya akan Zlatho potok için de geçerlidir.


Sorun mülkiyet kayıtlarında ve kadastrodaydı



Baraj, belediyenin komşu tarihi köprüyü yeniden inşa ettirmesinden yıllar sonra, 2006 yılında hasar görmüştü. Cevap ve bilgi panosuyla burayı turistik bir cazibe merkezine dönüştürdü. Yanında bir turist ve bir bisikletçi var. Barajdan yuvarlanan taşlar anıtı tehdit etti.


Sorun bunun özel olmasıydı. Yakınlardaki bir değirmenin sahibine aitti ve idari olarak da kocasına aitti. Ve kadastro haritalarında doğru bir şekilde kaydedilmemişti. Bu durumu düzeltmek, barajın bireysel olarak satın alınması gibi yıllar aldı. İlk sahibi emeklidir ve onarımı sağlayamamıştır.


Geçtiğimiz baharda Belediye Başkanı Draho, balıklar için barajın çevresinde taştan sığ bir kanal inşa edilmesi de dahil olmak üzere tüm onarımları ayrıntılı olarak duyurdu. Su içip bu dolu memeleri ezip kovaya atın. Her şey seninle farklı dolu olmalı, kafanı salla.


190 santimetre yüksekliğindeki hendek, selin ardından tamamen çalışmayı durdurdu. Su, yatağın üzerine konulan tek kütüklerin altından akıyor. Yeni baraj yapılmayacak. Satanı, köyü, değirmen sahibini korumayı ihmal etmeyin. Suyun bagaja girebilmesi için su seviyesini sadece yarım santimetre yükseltmek istiyor.


Seksen santimetre yüksekliğe kadar sözde kaydırak yapmak için satış temsilcileriyle anlaştık. Nehir yatağına doğru hafif eğimli, sade bir bina olacak. David Draho'ya göre çevredeki araziye müdahale etmek zorunda kalmayacağız.


Slayt şu şekilde olacak:



Kaydırağın her on metre uzunluğunda bir metre yükselen hafif bir eğimi olacak. Bu durumda sabit onlarca ve binlerce santimetreye mal olacak. Vclav Hlav, asem'in aşırı büyüyeceğini ve size hızla büyüyen peje'yi hatırlatacağını ekliyor.


AOPK bağlamda bir sübvansiyon sağlayıcısı olarak karşımıza çıkıyor. Hlav'a göre Vnice durumunda ona ulaşmanın mümkün olmaması gerekiyor. Çok daha küçük bir yapı olacak, akvaryum gibi canavar olmayacak. Hlav, “Çok daha ucuz olacağını varsayalım” diye ekledi.


Belediye başkanı şimdilik barajın çökmesinden sonra nehir yatağının onarılmasının maliyetini tahmin etmeye cesaret edemiyor. Orijinal savağın yeniden inşası ve balık yürüyüş yolunun inşası durumunda birkaç milyon krondan bahsediliyordu.


Zamanı gelirse belediye beşinci veya beşinci yılda imar haklarına başlamak istiyor. Yeni proje belgelerinin geliştirilmesi ve inşaat ruhsatının verilmesi en az bir yıl sürecektir.


Lapanka U Lutrina'nın yatağının sağ tarafına yılları gösteren hayali bir şiire bir ve iki paten ekleyecek. On sekiz ya da on dokuz civarında.