Kuzgun tüyüyle boyanmış Slav destanının minyatürü rekorlar kitabına girdi

YeFu

Global Mod
Global Mod
Nitekim Art Nouveau tarzının dünyaca ünlü ressamı ve grafik sanatçısı Alfons Mucha, Ivanice'de bundan tam 164 yıl önce doğdu. Önemli Slovansk destanının yazarı.


Ayrıca, ölümünün 85. yılını da anıyoruz. Pelhimovsk Ajansı Dobr den povdna'dan Miroslav Marek, Pelhimov'da ilk kez Alfons Mucha'nın şu anda bu kadar hayatta olduğunu söyledi.


Moravian Krumlov'daki mülkte Muchov'un 8,1 x 6,1 metre boyutlarında yarattığı anıtsal tablolardan oluşan bir koleksiyon sergileniyor.


Marek, üzerinde 18 yıl boyunca çalışan Alfons Mucha'nın, Slav destanının tüm Slavlar için manevi bir yenilenme işlevi görmesini ve tarihi uluslarının geleceği için kullanmalarını dilediğini söylüyor.


Her iki panelde de çalışmak için geniş bir alan kiralamak zorunda kaldı. 1928 yılına kadar ailesiyle birlikte eğlendiği Zbiroh köyünü seçti. Çocukları Jaroslava ve Ji, çocukluklarını burada geçirdi. Ayrıca babama model olarak yardımcı olduklarını da sözlerine ekledi.


Mikroskop altında dokuz yıllık titiz çalışma



Alfons Mucha'nın Çek tarihinin en önemli kişiliklerinden biri olduğu yaygın bir bilgidir. Bir ressam, grafik sanatçısı ve tasarımcı olarak dünya çapında nesiller boyu sanatçılara ilham kaynağı olmuştur. Yerli olanlar dahil.


Mesela Jihlava akademisyeni Jan Jih Rathsam, Marek'i açıklıyor. Ayrıca minyatür bir destan yaratarak Alfons Mucha'ya tamamen rafine olmayan bir şekilde saygı göstermeye karar verdi.


İlk olarak Mucho'nun tabaklarında yapılan değişiklikler Pelhim sergisinde ünlü Zlat esk ruiky adıyla sergileniyor. Tabanında boyutlar 36 x 29 milimetre ve erkektir.


Her ne kadar Mucha'nın orijinalleriyle karşılaştırıldığında hiçbir kusurları olmasa da Marek, sergilenen minyatür destanı Rathsam'ın toplam dokuz yıl boyunca yarattığını belirtiyor.


Agency Dobr den'in Çek rekorlar kitabına girdiği ve rekor sahibi piblin'in 1.500 saatini aldığı eser için yazar, yağlı boyalar, klasik levhalar ve minyatür kalemler kullanmış.


Marek, bir İngiliz kuzgunun detaylarını minik bir kalemle çizerken, Marek de eşsiz minyatürlerin yaratılışının detaylarını anlattı.


Plakanın pr milimetresinde 66 rakam



Yazar hiçbir zaman büyüteçsiz kalmadı. Çok güzel bir çalışma olduğunu düşünürsek günde ancak şu kadar saat bitkilerle resim yapabildim. Bu arada başka işler de yapıyordum. Karmaşıklığa bağlı olarak bir tablo yaklaşık bir ay çalışmamı aldı, Rathsam geçmişte değişti.


Örneğin Slav Ayini Tanıtılıyor tablosunda toplam 66 figürün yer alması bile onun dikkatsizliğinin kanıtıdır.


Marek, plak sahibinin kısaltmasına göre, Mucha'nın orijinal tablosunda da bulunan her şeyi bulabileceğinizi açıklıyor. Ve sadece bu değil. Rathsam ayrıca karakterlerin karakterine ve ruh hallerine de aşık oldu.


Özellikle, sürgündeki vatanını hatırlayan Jan Amos Comenius'un acısını ya da Usta Jan Hus'un cesaretini hatırlarsınız… Cep telefonunu yanına almayı asla unutmayan Marek, bunların hepsini milimetrik plakalarda bulabileceğimizi söylüyor. sergi turları hakkında yorum yapması.


Onu her zaman küçük resmimde bulundururum ve sonra sanki bir detayın fotoğrafını çekmek istiyormuşum gibi onu isterim. Ve uzun süredir siyahi bir adam gibi davranan şeyin aslında ilk Usta Jan Hus olduğunu görmek çok güzel, somut bir örnek.


Ona göre bu minyatür minyatürleştirmenin zirvesidir. Rathsam 222x değiştirilmiş Epic'i çekti.